Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

JPG na CDR damn... ;<
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5474
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 17 listopad 2009 - 14:36

Witam,

problem mam i to nie mały...

mam sobie mapkę europy w JPG, nawet, nawet moim zadaniem jest zrobić jakoś z tego wektory...

Jak!? :<

Jedyne co mi przychodzi do głowy to brać narzędzie "Rysunek Odręczny" i obrysowywać granice wszystkich państw.... Jakieś popozycje!? Please help!

0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 17 listopad 2009 - 15:10

Corel Trace zmienia grafikę rastrową w wektorową z tego co pamiętam. Można ściągnąć 30-dniowego triala.
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5474

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 17 listopad 2009 - 15:16

No problem w tym iż wg tego linka w nowych wersjach Corela (mam właśnie X3 - oryg) jest to wbudowane...

A działa to nie za bardzo...
JPG który mam ma różne tła, napisy, etc... chciałbym jednak do wektorów sprowadzić tylko i wyłącznie obrysy państw...

0

• Grafik Mastah
  • Forum komputerowe
  • Postów 421

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Asus  Napisano 18 listopad 2009 - 11:27

Inaczej tego nie skonwertujesz do wektorów. Wyłącznie ręczne dzierganie.
AMD Phenom II X2 555 @ X4 @3.6GHz 1.4V / Asus M4A78-E / 4x2GB Patriot Viper 800MHz cl4
Mobile Radeon HD 3300 / Samsung SpinPoint F3 2x 500GB Raid 1
Chieftec GPS-450W / Creative Sound Blaster Audigy 4

Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1