Forum Komputerowe OC-Community: Swap NV aka ATI + Scythe - Forum Komputerowe OC-Community

Skocz do zawartości

Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Swap NV aka ATI + Scythe Fotorelacja
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ankieta: Swap NV aka ATI + Scythe (2 użytkowników oddało głos)

Podoba się?

1. Super! (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. Nieźle jak na pierwszy raz :) (2 głosów [100.00%])

Procent z głosów: 100.00%

3. Takie se... (0 głosów [0.00%])

4. Do kosza! (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów
  • oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 403
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   stritOCmonster  Ikona postu  Napisano 08 styczeń 2010 - 18:32

Witam!
Z efektu nudy, razem z bratem postanowiliśmy się zamienić kartami graficznymi, no i przy okazji kupiłem od niego Scyth`a Ninja`e :D Cały proces tej "wymiany" uwieczniłem na zdjęciach, które zamieściłem poniżej :D Jako że jest to moja pierwsza taka fotorelacja, liczę na wyrozumiałość :P Aha, zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, ale mój W910 wiele nie potrafi, więc wybaczcie :P

Have fun!

Dawca nr 1:
Intel C2D E8200 @ 3.6Ghz
Asus P5K PRO
4GB PDP Patriot 1066 Viper Series
Gainward GF 8800GTS 512
Creative X-Fi
Tagan U15 430W
Thermaltake Soprano Black z oknem
Dołączona grafika

Dawca nr 2:
Intel C2Q Q6600 @ 3.0Ghz
Abit IP35E
3GB PDP Patriot 800Mhz
Gainward ATI HD4850GS
Creative Sound Blaster Live
Allied 500W
Obudowa? Marka bliżej nieznana :D
Dołączona grafika

No i Goliath z Dawidem naprzeciwko siebie :D Tylko który to dejwid, a który goliath?
:F
Dołączona grafika

Stary poczciwy SB live przypozował B) Mimo wieku stylu mu chyba nie brakuje :wootdance:
Dołączona grafika

No i sprawca całego zamieszania, czyli radosław on desk!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Następnie przyszła pora na Abita... Oto i on :) Q6600 jeszcze przykryty przez intelowski "cooler" :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Q6600...
Dołączona grafika

Mała sesyjka ATI vs NV! Jak sami widzicie, GF jest dłuższy o jakiś 1cm :o i możecie mi uwierzyć, sporo cięższy, to pewnie przez te cuda w nim zawarte... :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Po ciężkiej walce z wymontowaniem z dość ciasnej soprano jest i on :E ...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Montaż tego badziewia zajął z dobre 15min + 30 bo śrubka "poleciała" w tropikalny gąszcz dywaniku... :F
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

No a tak scythe prezentuje się na swoim nowym koledze, abicie :E Jeszcze troszkę a musiałbym piłować radiatorek, bo olbrzym nie chciał wejść, na szczęście jakoś wszedł pod "presją" :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

A tak cały ten stuff prezentuję się w obudowie :)
Dołączona grafika

To by było na tyle, jutro jak mi się uda dodam parę fotek z montażu sprzętu u brata :P Komentujcie oceniajcie :)

Mainboard: Abit IP35E
CPU: Interl Core2Quad Q6600 @ 3.5Ghz
Memory: 3GB PDP Patriot LLK 800mhz CL4 @ 976mhz 5-5-5-15
Power Supply: Allied 500W
Graphic: GAINWARD ATI RADEON 4850 GoldenSample 700/2200 aKa LG W2252TQ
Cooler on CPU: Scythe Ninja @ Arctic Silver 5!
HDD: Seagate 500GB 12 akA Seagate 160GB 10
Sound System: Creative SB LIVE akA Logitech x230
0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993
  • Rejestracja czw, 11.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 08 styczeń 2010 - 19:43

z mojego doświadczenia to Q6600 + 8800GTS wykręcony jest wydajniejszy niż 4850 ,ale to moja subiektywna opinia ,obecnie 4 rdzenie w grach dodają więcej niż kiedyś :]
Zdjęcia w porządku ,mogłeś dać trochę więcej odbitego światła w ten sposób nie było by aż takiego szumu ,w ciemnym pomieszczeniu takie efekty potem są ,widać jednak dobrze :] :ok:
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

Strona 1 z 1