Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Najlepszy CMS dla niewielkiego serwisu
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 14 czerwiec 2009 - 22:43

Mam nadzieję, że to odpowiedni dział bo w końcu CMS można uznać za jakiś tam rodzaj oprogramowania ;>

Chciałem zapytać się o wasze opinie na temat najlepszych CMSów. Do tej pory miałem sporą styczność z Joomla! i ten system znam dość dobrze. Interesuje mnie czy są jakieś inne, które cenicie za niezawodność, prostotę obsługi, przydatne moduły, możliwość uzyskania pomocy od społeczności? Interesują mnie wasze własne spostrzeżenia z uzasadnieniem ;]
0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993
  • Rejestracja czw, 11.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 15 czerwiec 2009 - 07:13

eXtreme Fusion obecnie chyba w wersji 4.1 ,ale odradzam, nie da się tak skonfigurować jak człowiek chce, Joomla zdecydowanie bije na łeb i szyję.

Samemu biorę się za przeportowanie na Joomle strony którą administruję, bo eXtreme Fusion już mi po prostu nie wystarcza.

zresztą ... http://www.opensourcecms.com/ , tutaj znajdziesz wersje demo online większości CMS ;]

P.S. ewentualnie masz jeszcze system CMS o nazwie "Drupal" , na drugim miejscu za Joomlą ;]
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 388
  • Rejestracja pią, 12.06.09

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   los3r  Napisano 15 czerwiec 2009 - 07:39

Drupal bądź Joomla jak najbardziej. Polecam zapoznać się z programem Artisteer. Jest to kreator szablonów stron www w trybie WYSIWYG, ale poza tym za jego pomocą można tworzyć motywy dla Joomla i Drupal'a.
E2160 | DFI LP DK X38 | 2GB | 88GT | 500W
Acer 5742z | P6100 | 3GB | GMA HD
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 15 czerwiec 2009 - 10:29

Bart daj adres swojej stronki ;]

Z motywami do joomli nie mam problemów bo mam naprawdę kilkadziesiąt zajebistych do wyboru z pewnej strony, która tworzeniem skórek się zajmuje. Co do Drupala to też kiedyś sie nim bawiłem i nie był zły jednak moje przyzwyczajenie do joomli sprawiło, że go porzuciłem. Nie lubię na nowo poznawać wszystkich opcji.
0

• oc-freshman
  • Forum komputerowe
  • Postów 28
  • Rejestracja sob, 13.06.09

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   yng_  Napisano 15 czerwiec 2009 - 13:14

Ja na Twoim miejscu został bym przy Joomli.
Do joomli masz masę dodatków, szybką pomoc od masy ludzi, który się na tym znają, sporo darmowych jak i płatnych szablonów.
Nie znajdziesz nic innego tak dobrego i tak wiele za darmo.
Dołączona grafika
Sieć serwerów Counter Strike 1.6
62.181.0.142:27195 [FFA]
Wygrywaj sprzęt wart 120zł grając na naszych serwerach!
Wystarczy zgłosić się do konkursu 'Gracz Miesiąca'
Kliknij, aby się zapisać!
0

• Pasterz forum
  • Forum komputerowe
  • Postów 480

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   LakO  Napisano 15 czerwiec 2009 - 22:46

Generalnie powiem Ci tak - albo Joomla! albo robisz od zera. Inne opcje odpadają - nie-Joomla! z racji mniejszej ilości dodatków/modułów/komponentów, a jak napiszesz sobie sam od zra to i się nauczysz i będzie dopasowane do twoich potrzeb ;)
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 16 czerwiec 2009 - 17:23

Z moją wiedzą w tym temacie to sam mogę sobie zrobić stronę główną z migającym napisem co najwyżej ;P
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 17 czerwiec 2009 - 19:39

Zainstalowałem joomlę i pojawił się mały problem. W konfiguracji włączyłem krótkie adresy (seo mod) i wszystko jest dobrze poza polskimi znakami w tytułach artykułów. Jeżeli dam tytuł bez polskich znaków np. "Bartman jest pijakiem" to krótkie adresy działają i tytuł pokazuje się w całości. Jeżeli natomiast dam "Bartman nie lubi żydów" to tytuł będzie wyglądał "Bartman nie lubi ydw". Macie na to jakiś pomysł?
0

• Pasterz forum
  • Forum komputerowe
  • Postów 480

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   LakO  Napisano 17 czerwiec 2009 - 20:17

Jak wpisujesz nazwe artykułu, wpisz bez polskich znaków tak jak chcesz, by się wyświetlało w rubryczce "Alias" przykładowo Tytuł: "Bartman nie lubi żydów" to w Alias wpisz "bartman-nie-lubi-zydow" i powinno śmigać ;)
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 17 czerwiec 2009 - 22:58

Zależałoby mi jednak żeby to miało ręce i nogi xD Poczytałem trochę na necie i istnieje komponent o nazwie sh404SEF, który nie działa w ogóle w oparciu o .htacces i można w nim ustawić żeby zamieniał polskie znaki jak np. ą, ę, ż kolejno na a, e, z itd. Czyli zawsze lepiej jak w przyjaznym urlu będą wszystkie litery pozbawione tylko kresek, kropek i ogonków niż w ogóle ma ich nie być ;]

Niestety najnowsza wersja na joomle 1.5.x coś nie bardzo chce mi działać, jak włączę komponent to pojawia się błąd 404 oO. Włączyłem też legacy i zainstalowałem starą wersję tego bajeru i tym razem 404 już nie wyskakuje ale dalej wcina polskie znaki w tytułach i nie zamienia na odpowiedniki w adresach.

Już na dzisiaj mam dość ale jutro z nowymi siłami będę próbował dalej ;]
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »