Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Najlepszy CMS dla niewielkiego serwisu
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993
  • Rejestracja czw, 11.06.09

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 18 czerwiec 2009 - 11:02

Wyświetl postUżytkownik unbreak dnia 18/06/2009, 09:32 napisał

tzn? Jak na pendrivie? Jak to działa? :>

jest wersja Joomli na pendrive, kopiujesz pliki na pendrive , około 160mb, odpalasz z pendrive plik exe , potem masz dostęp do uruchomionych w tle usług , panel php, php my admin , mysql i w końcu pod adresem localhost mamy stronę "startową" z której można przejść na stronę joomli lub joomla admin :]

A ja mam z innej beczki problem. Właściwie to bym sam coś wykombinował ale może ktoś coś podrzuci to zaoszczędzę na czasie.

Opis Problemu : Stworzenie strony mini portalu o tematyce edukacyjnej ,tutoriale itp.

Potrzebne mi jest dostęp do ogólnej części strony dla gości lub osób bez statusu zalogowany ,bez konta na stronie itp.
tzn. osoby bez konta nie będą miały dostępu do stron o treści płatnej "np. tutoriale itp.

Jakiś system zgłaszania rejestracji , potem weryfikacja czy została uiszczona opłata a następnie aktywacja pełnego dostępu do strony.

Get it ? ;)
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

• Pasterz forum
  • Forum komputerowe
  • Postów 480
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   LakO  Napisano 18 czerwiec 2009 - 11:35

Moodle, Joomla + NinjaACL, generalnie wystarczy joomla + niedrogi komponent do zaawansowanego nadawania uprawnień
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 18 czerwiec 2009 - 15:36

Zainstalowane pakiety językowe i dalej problem pozostaje, w tytule artykuły nie wyświetlają się polskie znaki ;/

+
Zmieniłem templatkę i wyświetla się dobrze. Teraz przynajmniej wiem gdzie szukać.
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 19 czerwiec 2009 - 12:25

Udałem się z problemem na forum joomli i dostałem odpowiedź, że na stronie jest skrypt, który zmienia czcionkę tytułu na niemającą polskich znaków. W życiu bym na to nie wpadł xD
0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 65

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   luka.s  Napisano 19 czerwiec 2009 - 13:33

Dobrze, że ci w ogóle odpowiedzieli. To jest tam rzadkie zjawisko. Najczęściej leci, poszukaj w moim podpisie, sam napisz, użyj szukajki, bądź tak jest dobrze.
Portfolio
iPadmania
LastFM
HP 6720s
Fuze + AKG K414P + Sound Magic PL18
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 19 czerwiec 2009 - 13:38

Hehehe dokładnie, przeglądałem najpierw inne posty gdzie mógłbym znaleźć odpowiedź na swój problem ale w każdym był wpis, że to już było i trzeba poszukać na forum ;> Opcja szukania wcale nie jest taka idealna, na dużym forum ciężko coś znaleźć.

Wracając do mojego problemu, dodałem komentarz przed tą linijkę i wszystko już działa, teraz czas na seo moda xD
Cufon.replace('.componentheading, .contentheading, div.moduletable h3, div.moduletable_menu h3, div.moduletable_text h3,div.moduletable_highlight h3', { fontFamily: 'NeoSans' });

0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 19 czerwiec 2009 - 14:50

Wyświetl postUżytkownik Sensej dnia 19/06/2009, 14:38 napisał

Opcja szukania wcale nie jest taka idealna, na dużym forum ciężko coś znaleźć.

dlatego wchodzisz na adres www.google.pl i wklepujesz "brak polskich czcionek (itp.) forum joomla.pl" itp. ;]
zazwyczaj trafiam w pierwszych 4 linkach :F
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 20 czerwiec 2009 - 11:13

W ten sposób też szukałem ale sprawa była bardziej złożona bo brak polskich czcionek był tylko w tytule artykułu. Masz browar jak znajdziesz gdziekolwiek na necie rozwiązanie mojego problemu, oczywiście poza tym tematem na polskim supporcie, który ja założyłem ;>
0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 24 czerwiec 2009 - 22:47

Powiem wam, że cały czas nie mogę dojść do porozumienia z joomlą, cały czas się coś sypie. Kolejny problem opisany jest TUTAJ. Nie che mi się kopiować treści posta, link jest wygodniejszy ;]
0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 25 czerwiec 2009 - 07:13

wgrywałeś może polskie menu do modułu admina ?
lub jakieś inne wtyczki ? , dziwny błąd , nie kumam php w stopniu programowania na tyle żeby zrozumieć o co chodzi w tej 21 linii 0_o

Nie cytujemy całego posta nad sobą / Asus
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4