Pomyślałem że jak na localhoscie działa, to i na ovh na pewno zadziała -.-
MVC
Napisano 16 marzec 2011 - 10:52
Miałem rzucić przykładem strony na mvc jak tylko uruchomię na serwerze:
http://unbreak.eu
Jeszcze nie jest w 100% gotowa, ale jest i działa
Oparta na strukturze MVC
http://unbreak.eu
Jeszcze nie jest w 100% gotowa, ale jest i działa
Napisano 19 marzec 2011 - 20:53
Unb, synu....
MVC to nie jest "framework do tworzenia aplikacji internetowych" tylko wzorzec projektowy, czyli schemat, w jaki tworzysz aplikację. Głównym założeniem jest oddzielenie warstwy prezentacji od warstwy obsługi danych w oparciu o obiekty.
Frameworkiem opartym na MVC jest przykładowo Symfony lub Codeigniter (z którego ja korzystam zawodowo).
Nie myl tych dwóch rzeczy.
MVC to nie jest "framework do tworzenia aplikacji internetowych" tylko wzorzec projektowy, czyli schemat, w jaki tworzysz aplikację. Głównym założeniem jest oddzielenie warstwy prezentacji od warstwy obsługi danych w oparciu o obiekty.
Frameworkiem opartym na MVC jest przykładowo Symfony lub Codeigniter (z którego ja korzystam zawodowo).
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
Napisano 19 marzec 2011 - 22:32
Użytkownik LakO dnia 19 marzec 2011 - 20:53 napisał
Unb, synu....
Napisano 20 marzec 2011 - 16:57
Sorry 
Tak, wiem że MVC to nie fw, jeżeli już to frameworki się opierają o MVC, jak np zje***y Zend którego już znieść nie mogę
Albo oskryptowanie sklepowe i-sklep dzięki któremu zaczęła się moja przygoda z mvc
Ogólnie to zajebista sprawa, budujemy sobie szkielecik, a później już na nim możemy stworzyć stronkę jaka nam się tylko podoba
O prostej strony, po rozbudowany sklep internetowy, czy inny portal
Tak, wiem że MVC to nie fw, jeżeli już to frameworki się opierają o MVC, jak np zje***y Zend którego już znieść nie mogę
Napisano 21 marzec 2011 - 09:12
Nie mówię że wiem wszystko. Mówię, że wyrażasz się nieściśle. Czerwonym nie wypada
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW

Logowanie