Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

MVC
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 06 lipiec 2010 - 08:35

No najpewniej brak bibliotek :] Jak będę miał chwilę to się przyjże jakie są wymagania, bo właściwie nie zwróciłem na to uwagi ;\

Pomyślałem że jak na localhoscie działa, to i na ovh na pewno zadziała -.-

0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 16 marzec 2011 - 10:52

Miałem rzucić przykładem strony na mvc jak tylko uruchomię na serwerze:

http://unbreak.eu

Jeszcze nie jest w 100% gotowa, ale jest i działa :] Oparta na strukturze MVC :]

0

• Pasterz forum
  • Forum komputerowe
  • Postów 481

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   LakO  Napisano 19 marzec 2011 - 20:53

Unb, synu....

MVC to nie jest "framework do tworzenia aplikacji internetowych" tylko wzorzec projektowy, czyli schemat, w jaki tworzysz aplikację. Głównym założeniem jest oddzielenie warstwy prezentacji od warstwy obsługi danych w oparciu o obiekty.

Frameworkiem opartym na MVC jest przykładowo Symfony lub Codeigniter (z którego ja korzystam zawodowo).

Nie myl tych dwóch rzeczy.
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
0

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 567
  • Rejestracja czw, 16.12.10

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   labik  Napisano 19 marzec 2011 - 21:37

Eeee no ladna stronka. :blink:
CPU: Q6600 @In Progress
MoBo: Asus P5Q-E
RAM: DDR2 G.Skill Pi Black @In Progress
GPU: PNY GeForce GTX460 1GB @In Progress
HDD: Samsung HD103SJ
PWR: Corsair TX650W
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 19 marzec 2011 - 22:32

Wyświetl postUżytkownik LakO dnia 19 marzec 2011 - 20:53 napisał

Unb, synu....

MVC to nie jest "framework do tworzenia aplikacji internetowych" tylko wzorzec projektowy, czyli schemat, w jaki tworzysz aplikację. Głównym założeniem jest oddzielenie warstwy prezentacji od warstwy obsługi danych w oparciu o obiekty.

Frameworkiem opartym na MVC jest przykładowo Symfony lub Codeigniter (z którego ja korzystam zawodowo).

Nie myl tych dwóch rzeczy.
Nosz kuźwa, kolejny... Po 1. nie pisz do mnie synu, 'młody', a po drugie to już nie można wyrażać się po swojemu żeby komuś coś wyjaśnić, bo od razu będzie źle i w ogóle tragicznie? Mam dość podejścia ludzi że oni wiedzą wszystko i jak tylko mają możliwość komuś wytknąć że wybrał złe słowo do określenia jakiejś rzeczy czy czynności... Wiem że mnie poniosło, ale normalnie mam dość... co z tego że jest napisane a nie pisze, co z tego że nie ma większej połowy...

0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 20 marzec 2011 - 16:57

Sorry :P

Tak, wiem że MVC to nie fw, jeżeli już to frameworki się opierają o MVC, jak np zje***y Zend którego już znieść nie mogę xD Albo oskryptowanie sklepowe i-sklep dzięki któremu zaczęła się moja przygoda z mvc :] Ogólnie to zajebista sprawa, budujemy sobie szkielecik, a później już na nim możemy stworzyć stronkę jaka nam się tylko podoba :] O prostej strony, po rozbudowany sklep internetowy, czy inny portal :]

0

• Pasterz forum
  • Forum komputerowe
  • Postów 481

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   LakO  Napisano 21 marzec 2011 - 09:12

Nie mówię że wiem wszystko. Mówię, że wyrażasz się nieściśle. Czerwonym nie wypada :P
Net-Bee :: Tworzenie stron WWW
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2