FalkoN, żeby zrestartować bios nie potrzebujesz systemu. Włącz komputer i przyciskaj ciągle DEL żeby Ci wszedł do biosu, później idziesz całkiem w prawo i tam będziesz miał przywróć ustawienia fabryczne, dajesz to, zatwierdzasz, zapisujesz i uruchamiasz ponownie
Komputer odmawia poslugi. ....
Napisano 15 lipiec 2010 - 14:03
CD, tylko bez offtopu ![:]](http://oc-community.pl/public/style_emoticons/default/prankster.gif)
FalkoN, żeby zrestartować bios nie potrzebujesz systemu. Włącz komputer i przyciskaj ciągle DEL żeby Ci wszedł do biosu, później idziesz całkiem w prawo i tam będziesz miał przywróć ustawienia fabryczne, dajesz to, zatwierdzasz, zapisujesz i uruchamiasz ponownie
Napisano 15 lipiec 2010 - 14:04
No to mowicie o tym co ja mam... Tylko ze roznice mamy taka ze ja nic nie podkrecam ani w niczym sie nie bawie i mam tak za kazdym razem kiedy wlanczam kompa jak chociaz na chwile nie byl pod pradem. Dokladnie o to mi chodzi o czym teraz piszecie.
taaa spoko tylko jak mam to zrobic jak nic nie widze na monitorze....
taaa spoko tylko jak mam to zrobic jak nic nie widze na monitorze....
Napisano 15 lipiec 2010 - 14:11
@CD no ja wlasnie mam tak jak za mocno podkręcę i dlatego proponuję reset BIOS i mam tutaj na myśli reset za pomocą zworki na płycie.
@FalcoN - masz jakieś plomby na kompie? Jeśli nie to odłącz go od prądu, otwórz go, poszukaj na płycie zworki "Clear CMOS" i przestaw ją na pin obok na powiedzmy 30 sekund a potem przełóż z powrotem i odpal kompa.
@FalcoN - masz jakieś plomby na kompie? Jeśli nie to odłącz go od prądu, otwórz go, poszukaj na płycie zworki "Clear CMOS" i przestaw ją na pin obok na powiedzmy 30 sekund a potem przełóż z powrotem i odpal kompa.
Napisano 15 lipiec 2010 - 14:24
Teoretycznie nie. Jeśli da radę to wejdź w BIOS i wybierz "Load Setup Defaults", pojawi się okno z pytaniem, wciśnij "Y" i ENTER.
Napisano 15 lipiec 2010 - 22:52
tak tak wiem normalnie to zaden problem. Tylko ze tutaj nie wiem gdzie jest to co mowisz... nie lapie sie w tym. To poczekam az sie wlaczy i wtedy resetne ustawienia . bo jeszcze bardziej cos spier... ;/.
No jak do tej chwili nie udalo mi sie znowu uruchomic kompa, ale jak go wlaczalem poczekalem chwile to bylo slychac ze windows uruchamia sie normalnie... CZyli wszystko normalnie sie wlacza tylko nie ma obrazu... to chyba na 100% grafa?;/
No jak do tej chwili nie udalo mi sie znowu uruchomic kompa, ale jak go wlaczalem poczekalem chwile to bylo slychac ze windows uruchamia sie normalnie... CZyli wszystko normalnie sie wlacza tylko nie ma obrazu... to chyba na 100% grafa?;/
Napisano 16 lipiec 2010 - 01:50
Cytat
Napisano 17 lipiec 2010 - 14:31
Wiecie co dzwoniłem do serwisu bo komputer mam na gwarancji a on mi powiedział ze prawdopodobnie mi sie karta przegrzewa i nic nie moze z tym zrobic co najwyzej zamontowac chlodzenie, tyle ze mam wiatrak w domu sciagnolem obudowe z kompa i caly czas go chlodzilem wgl nie byl nagrzany... a i tak po kilku godzinach znowu sie wylączyl, i tu takie moje pytanie czy on powinnien mi ta grafike wymienic czy mam sie poprostu z nia tak meczyc ;/. Wkoncu na gwarancji jest i nie wiem czy sobie koles w kulki ze mna nie leci. CO WY BYSCIE ZROBILI?????
Napisano 17 lipiec 2010 - 14:39
Wysmiali serwisanta, powiedzieli mu ze jest glabem i jesli nie przyjmie komputera do naprawy postraszyc UOKIK.
CPU: Intel Core i7 2600K @ 4.8GHz + Scythe Mugen 2
RAM: 2x2GB Corsair XMS DDR3-1600MHz
MoBo: Asrock P67 PRO3 B3
GPU: Asus EAH6970 940/1440
SSD: OCZ Vertex2 60GB, 2xHD502HJ Raid1, WD10EVDS
Case: CoolerMaster CM690
PSU: Recom PRO Engine 1050W
RAM: 2x2GB Corsair XMS DDR3-1600MHz
MoBo: Asrock P67 PRO3 B3
GPU: Asus EAH6970 940/1440
SSD: OCZ Vertex2 60GB, 2xHD502HJ Raid1, WD10EVDS
Case: CoolerMaster CM690
PSU: Recom PRO Engine 1050W
Napisano 17 lipiec 2010 - 14:39
Leci w kulki, gwarancja Ci gwarantuje że jak coś nie działa to biorą, naprawiają lub wymieniają na nowe, nie daj sobie w kasze dmuchać.
Idziesz do sklepu i mówisz że karta nawala i chcesz ją reklamować, koniec kropka. Sklep ma obowiązek przyjąć reklamację i zareagować na to.
Sprzęt trzy razy zwracany na reklamację na tą samą usterkę jest wymieniany na nowo.
Jeśli po 2 tygodniach (licząc tylko dni robocze) karta nie wróci z serwisu, sklep jest zobowiązany dać Ci nową.
Chyba że się coś zmieniło.
Idziesz do sklepu i mówisz że karta nawala i chcesz ją reklamować, koniec kropka. Sklep ma obowiązek przyjąć reklamację i zareagować na to.
Sprzęt trzy razy zwracany na reklamację na tą samą usterkę jest wymieniany na nowo.
Jeśli po 2 tygodniach (licząc tylko dni robocze) karta nie wróci z serwisu, sklep jest zobowiązany dać Ci nową.
Chyba że się coś zmieniło.
Napisano 17 lipiec 2010 - 15:47
Idź do sklepu i niech Ci wymienią jak nie to wal w pizdę i patrz czy równo puchnie
Napisano 18 lipiec 2010 - 01:41
ok, dzieki.
Uruchomilem kompa.... i jak patrze na te temperatury to procki w normie 50+ ale jak patrze na grafike to w tej chwili 65+ a jaka powinna byc prawidlowa??? Ktos mi powie? Wczesniej pisalem jaka mam karte graficzna.
Znaczy nie wiem czy wam dobrze napisalem.... GPU Diode ma 65+ C. a jest jeszcze takie cos jak sie wchodzi w zakladke PLYTA GLOWNA CPUID i tam jest Tjmax Temperature i tam jest 100+ C. Jak by ktos by mi mogl przyblizyc o co w tym chodzi i jaka powinna byc normalna bede wdzieczny bo nie bardzo sie w tym lapie jak juz pewnie zauwazyliscie ^^
Uruchomilem kompa.... i jak patrze na te temperatury to procki w normie 50+ ale jak patrze na grafike to w tej chwili 65+ a jaka powinna byc prawidlowa??? Ktos mi powie? Wczesniej pisalem jaka mam karte graficzna.
Znaczy nie wiem czy wam dobrze napisalem.... GPU Diode ma 65+ C. a jest jeszcze takie cos jak sie wchodzi w zakladke PLYTA GLOWNA CPUID i tam jest Tjmax Temperature i tam jest 100+ C. Jak by ktos by mi mogl przyblizyc o co w tym chodzi i jaka powinna byc normalna bede wdzieczny bo nie bardzo sie w tym lapie jak juz pewnie zauwazyliscie ^^
Napisano 19 lipiec 2010 - 21:39
MAM nowe INFO w sprawie. Jak mozecie to sie zapoznajcie moze mi cos doradzicie.. ciagle ten sam problem... narazie z wymiana nic nie ruszylo ale to chyba jednak grafika sie nie przegrzewa po ,,naprawieniu systemu'' wyskakuje mi takie cos jak
SYSTEM WINDOWS ODZYSKAL SPRAWNOSC PO NIEOCZEKIWANYM ZAMKNIECIU
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Indentyfikator ustawień regionalnych 1045
teraz włączyl sie dopiero po 20h. ( sorry ze bez ę,ą ż itd ale mi sie spiszyło )
SYSTEM WINDOWS ODZYSKAL SPRAWNOSC PO NIEOCZEKIWANYM ZAMKNIECIU
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Indentyfikator ustawień regionalnych 1045
teraz włączyl sie dopiero po 20h. ( sorry ze bez ę,ą ż itd ale mi sie spiszyło )
Napisano 29 lipiec 2010 - 17:14
Witam!
Mam problem z komputerem PC, komputer pracuje jakieś kilka godzin 8-10 po czym sam sie wyłącza jednak nie sam komputer tylko gaśnie monitor, reset komputera nic nie daje nadal pali sie czerwona dioda na monitorze. Monitor działa bo sprawdzałem na laptopie więc to musi być wina komputera. A jak włanczam komputer jak nadal monitor nie reaguje to słysze w głośnikach że normalnie loguje sie do Windowsa. Temperatury w normie, BIOS zresetowany do standardowych ustawień, system przeinstalowany, odłanczałem i podłanczałem karte graficzną, dysk i nadal nic... Mam windows 7, po ponownym uruchomieniu jakieś (20,30h) od czasu wyłączenia przy ,,naprawianiu systemu'' wyskakuje że problem to ,,Blue Screen'' ( spotkał sie ktoś kiedyś z tym? ).
Mam problem z komputerem PC, komputer pracuje jakieś kilka godzin 8-10 po czym sam sie wyłącza jednak nie sam komputer tylko gaśnie monitor, reset komputera nic nie daje nadal pali sie czerwona dioda na monitorze. Monitor działa bo sprawdzałem na laptopie więc to musi być wina komputera. A jak włanczam komputer jak nadal monitor nie reaguje to słysze w głośnikach że normalnie loguje sie do Windowsa. Temperatury w normie, BIOS zresetowany do standardowych ustawień, system przeinstalowany, odłanczałem i podłanczałem karte graficzną, dysk i nadal nic... Mam windows 7, po ponownym uruchomieniu jakieś (20,30h) od czasu wyłączenia przy ,,naprawianiu systemu'' wyskakuje że problem to ,,Blue Screen'' ( spotkał sie ktoś kiedyś z tym? ).
Napisano 29 lipiec 2010 - 17:20
sprawdź na innej grafie... jak to nie pomoże zbieraj na inną główną.
Confingu dalej nie podałeś
Confingu dalej nie podałeś
Pomogłem? kliknij na "
"
"AMD Phenom II x2 550BE @3700MHz 1,44 V (@3900 1,5V)
ASUS M3N78 PRO + MOSFET mod cooler
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM
http://www.erepublik...referrer/Freonx
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM
http://www.erepublik...referrer/Freonx
Napisano 29 lipiec 2010 - 18:00
O_o ale OCB?? Ziomek powtarzasz swoje temat raz jeszcze?
I znowu to wlancza i wylancza.
I znowu to wlancza i wylancza.

Logowanie
Temat jest zamknięty