Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Obudowa z Akrylu
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 29 czerwiec 2009 - 10:34

Prace nad obudową trwają bo coś się nie odzywasz? Coś mi się wydaje, że ci się odechciało ;>
0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993
  • Rejestracja czw, 11.06.09

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 30 czerwiec 2009 - 06:33

Wyświetl postUżytkownik Sensej dnia 29/06/2009, 11:34 napisał

Prace nad obudową trwają bo coś się nie odzywasz? Coś mi się wydaje, że ci się odechciało ;>

spokojnie, jest kryzys, duszno,powodzie itp. :P
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

• oc-freshman
  • Forum komputerowe
  • Postów 39
  • Rejestracja nie, 21.06.09

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dudzik  Napisano 30 czerwiec 2009 - 22:08

Nie narazie mam 3m2 plexi w tym 2m2 ciemnej i 1m2 przezroczystej o grubości 5mm, jak dobrze pójdzie i dostarczą mi wiertarkę oscylacyjna to zacznę prace w Piątek. Długo tak bo plexi mam za darmo z MTP. niedługo zaszczyce was foto relacją oraz oficjalnym projektem gdyż go trochę zmieniłem.
0

• oc-freshman
  • Forum komputerowe
  • Postów 39

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   dudzik  Napisano 02 lipiec 2009 - 19:48

Mały Update pierwsze zdjęcie :]

Plexi oraz mój mały Pomocnik :P Więcej zdjęć dziś wieczór :]

Dołączona grafika

oczywiście plexa jest w Tle :]

Z racji lenistwa nie będę edytował postów.

1 Dzień Prac :]
Zacząłem prace o godzinie 15.00 dzisiejszego dnia a skończyłem teraz czyli o 20.20 :]
Wziąłem 1m2 plexy i wyruszałem w bój lecz spotkała mnie nie miała niespodzianka :/
Oto i ona:

Dołączona grafika

Mój Garażyk był zaśmiecony więc trzeba było go uprzątnąć :] i taki był efekt mojego sprzątania "warsztatu":

Dołączona grafika

Po tym całym ambarasie wziąłem się do pracy i zacząłem ciąć plexa, wpierw oczywiście trzeba wyznaczyć granice :] Oto efekt moich starań wpierw Rysunek później cięcie :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kilka razy się popsuło no i nie wyszło :/

Dołączona grafika

Po tym całym ambarasie wziąłem się za przód i tył budy:

Dołączona grafika

To co widzicie to już 2 płyty sklejony po to żebym mógł wyrównać boki :] Fajny sposób skleić 2 ze sobą i wyrównać co daje nam ten sam efekt :] A tak wyglądają prawie gotowe Czworaczki :]

Dołączona grafika

Mówię prawie bo są jeszcze do wykończenia tzn: wyrównania i wycięcia odpowiednich otworów :]
Niestety na wojnie wypadki sie zdarzają i tak było tym razem :/Tyle Plexi poszło w długą :/

Dołączona grafika

Ale za to jakim miłym akcentem kończyłem dzień :P

Dołączona grafika

Wszystko było robione gumówka :P Wszystkie niedoskonałości kantów i brzegów będą zakryte kątówka aluminiową tak więc nie ma obaw :P Zrezygnował z grawerowania Wytnę napis Star Wars oraz te logo precyzyjna wiertarką i je wkleję w uprzednio wycięta miejsca :] Obudowa będzie typu Midi-ATX bo nie potrzebuje większej :] Pamiętajcie nie drażnić dudzika :[

Dołączona grafika

Pozdrawiam Proszę o komenty :]
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 02 lipiec 2009 - 20:20

Najs, najs, ale nie lepiej jest plexi wycinać wyrzynarką? :>

0

• oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 02 lipiec 2009 - 21:10

Jak na pierwszy raz to bardzo fajnie, dopiero któraś buda z kolei wyjdzie tak jak sobie zaplanujesz. Ciekaw jestem efektu końcowego. Ja gdybym się za to brał musiałbym kupić przynajmniej dwa razy więcej materiałów niż ty ;]

Uwaga Unba całkiem na miejscu.
0

• oc-freshman
  • Forum komputerowe
  • Postów 39

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   dudzik  Napisano 03 lipiec 2009 - 07:32

Nie mam miejsca na cięcie wyrzynarką :/ To jest problem jednak kątówką poradzę sobie :] W marcu robię nową obudowę ale już z uprzednio wyciętych kawałków na zamówienie :]
0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 59
  • Rejestracja śro, 10.06.09

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   localhost  Napisano 10 lipiec 2009 - 08:24

Rili najs, oby tak dalej :)
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2