Czas na najważniejsze informacje:
Typ Midi Tower
Kolor Czarny
Kolor przedniego panelu Czarny
Obsługa bez śrubokręta Tak
Ilość kieszeni 5.25 9
Ilość kieszeni 3.5 zewnetrznych 1
Ilość kieszeni 3.5 wewnętrznych 4
Wymiary 443 x 200 x 476
Materiał Stal
Materiał przedniego panelu Tworzywo sztuczne
Sposób montażu urządzeń Szyna
Wentylatory zainstalowane 2
Wentylatory maksymalna ilość 4
Panel wejść\wyjść 2x USB, 2x audio, 1x e-SATA
Sloty kart rozszerzeń 7
Ok, teraz trochę własnych refleksji,kolorystyka utrzymana w 2 barwach czerń i czerwień, na początku wygląda to "kiczowato" z czasem zaczyna się naprawdę podobać.
Grubość blachy moim zdaniem zadowalająca, wielkość i miejsce wewnątrz na pierwszy rzut oka "gigant" ale po włożeniu wszystkich podzespołów tak na prawdę miejsca jest tyle ile potrzeba "na styk".
W zestawie dostajemy bardzo powierzchowną instrukcję obsługi, komplet śrubek i dystansów, oraz filtry przeciw kurzowe.
Montaż dysków i napędu tak naprawdę odbywa się bez użycia narzędzi sposób mocowania jest prosty i solidny,nie powinien przysporzyć nikomu problemów.
W obudowie zamontowane są dwa wentylatory każdy po 140mm, jak dla mnie nie za głośne i sprawujące się na 4+. Na duży plus zasługuje przedni panel sterowania 4 wentylatorami, mamy tu do wyboru 3 prędkości, Low, Medium, High, Tak naprawdę różnica pomiędzy pierwszym a trzecim stopniem to ok 3-5 stopni Celsjusza więc moim zdaniem całkiem nie źle.
Całość po zmontowaniu i podłączeniu wszystkiego wygląda naprawdę przyjemnie i okazale.
Czas na "ZA" i "Przeciw"
Plusy/+
- Kolorystyka(ładnie stonowana czerń i czerwień)
- Jakość wykonania
- Obszerność
- Beznarzędziowy system montowania dysków i napędów.
- Wentylatory w zestawie 2x140mm
- Przedni panel sterowania wentylatorami
Minusy/-
-Nie którym może przeszkadzać czerwone podświetlanie wentylatorów
- W zestawie brakuje śrubek do przykręcenia 2 filtrów przeciw
kurzowych.
Podsumowując myślę że obudowa jest naprawdę warta swej ceny, solidna, chłodna i cicha(nie jestem dość wrażliwy na hałas
A tu przykładowe zdjęcia, od razu szacunek dla Robertto za ułożenie kabli.

Logowanie
Temat jest zamknięty