Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Rozmieszczenie elementów w div-ie
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 9
  • Rejestracja śro, 25.08.10

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   bartek0305  Napisano 27 sierpień 2010 - 09:18

No fakt, źle zrozumialem bo myślałem że mam już po wszystkich dac jednego pustego :) Ale zaraz wkleje ten kod ;) W każdym razie bardzo dziękuję, z tym mi się aż tak bardzo nie spieszy, mogę zaczekać :) Dla Twojej wiedzy mogę czekać choćby tydzień :D
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 31 sierpień 2010 - 15:08

I jak tam sprawa stoi? Na czym skończyliśmy?

[+] Do powiększania zdjęć produktów można by wykorzystać Lightbox.

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 9

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   bartek0305  Napisano 31 sierpień 2010 - 19:37

Skończyliśmy na dodaniu pustych div-ów po obiektach które mają się float-ować; wkleiłem Twój kod :) Teraz jescze popracuję nad tym lightboxem. Baaardzo dziękuję za niego, myślałem ze to jest jakies bardzo trudne, moze zarezerwowane dla php, a tu jednak okazuje się że nawet ja mogę sobie z tym poradzić :) Jak to dobrze jest porozmawiać czasem z kimś mądrym :) Teraz chyba tylko do pełni szczęścia brakuje mi rozmieszczenia tych elementów na tle :)
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 01 wrzesień 2010 - 08:29

Hehe, z mondrym ;p

Co do rozmieszczenia, rozumiem że tab i tab1 jest ok? tab2 i tab3 też, tylko trzeba dopracować tab4 i tab5? :>

Jedziemy, zamiast padding-top, daj margin-top i nie dawaj w % tylko w px (pikselach), z tego co widzę to tam powinno być ok 280px, ale dostosuj sobie dokładnie tyle ile potrzebujesz i zdaj raport jak to wygląda.

Acha, jak coś nie będzie chciało wychodzić, to zrób tak jak napisałem i napisz o tym, a nie wracaj do 'działającej' wersji, będzie łatwiej zdiagnozować błąd.

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 9

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   bartek0305  Napisano 01 wrzesień 2010 - 10:19

Cytat

Co do rozmieszczenia, rozumiem że tab i tab1 jest ok? tab2 i tab3 też, tylko trzeba dopracować tab4 i tab5? :>

Prawie tak jak napisałeś, bo U MNIE jest ok, ale na innych sprzętach wszystkie się przesuwają lekko do góry (czasem w dół, nie wiem czemu czasem tak a czasem tak).. Ogólnie zdjęć będzie chyba łącznie 10, ale narazie wstawiłem tylko 6, bo po co męczyć się od razu z tyloma-jak sie uda z tymi 6 to reszta będzie już analogicznie :) Paddingi zastąpiłem margin-top i jest w px. Wydaje mi się że tak już kiedyś próbowałem i nie działało, no chyba że te puste divy coś zmieniły :) Tak to teraz wygląda u mnie. Jeśli u Ciebie wygląda identycznie, to znaczy że się udało, ale trzeba uważnie się przyglądać bo one podjeżdżają przeważnie około klku - kilkunastu px. Oczywiście aktualna wersja jest na serwerze. Wydaje mi się że to nie jest naturalne, że się przesuwa i można coś z tym zrobic :)

Użytkownik bartek0305 edytował ten post 01 wrzesień 2010 - 10:22

0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 01 wrzesień 2010 - 10:28

U mnie wygląda tak:

Załączony plik  pobrane.jpg (662,22 KB)
Ilość pobrań: 5

Sam oceń czy jest ok.

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 9

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   bartek0305  Napisano 01 wrzesień 2010 - 13:50

Pierwsze dwa rzędy (produkty 1,2,3,4) leżą idealnie a 5 i 6 są chyba tylko o dosłownie kilka px opuszczone niżej :) Wygląda bardzo obiecująco :D Dodam za moment reszte zdjęć i zobaczymy czy wtedy będą jakieś większe przesunięcia ostatnich zdjęć :) Poza tym widzę że masz chyba bardzo dużą rozdzielczość :) Jak dodam zdj to napisze w tym poście :)
---------------------------------------
Dodałem resztę zdjęć :)
---------------------------------------

Sprawdziłem przed chwila na innym laptopie i w ostatnich zdjęciach (produkty 9 i 10) są duże przesunięcia, około 0,5 do 1 cm w dół :(

Użytkownik bartek0305 edytował ten post 02 wrzesień 2010 - 17:03

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 1
  • Rejestracja czw, 31.03.11

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   SylCiu  Napisano 31 marzec 2011 - 12:31

A powiedzcie mi jedno.
On pozycjonuje DIVy za pomocą ustalania odstępu.
Np. nagłowek wiem ile zajmuje, stopka także, bo ich wielkość mi się raczej nie zmieni.
Ale np. treść strony, menu, ogłoszenie czy coś w tym stylu zmieniają swoją wielkość.
I co wtedy?
Jak ogłoszenie będzie większe to zakryje mi treść lub treść ogłoszenie?
Jak to zrobić aby dany DIV ustawiał się względem DIVu co jest wyżej(nad nim)??
Bo ja też tworzę swoją stronkę.
No i nagłówek zakrywa mi ogłoszenie oraz treść.
Wszystko jest na górze.
Nie chce bawić się w marginesy lub paddingi, bo wielkość jak zmieni się wielkość któregoś to co wtedy?
Pomocy :)
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 31 marzec 2011 - 13:47

Szczerze to ciężko nam, a już na pewno mi jest ciężko coś Ci pomóc, bo w ogóle nie wiem "co i jak masz gdzie". Więc więcej szczegółów, jakiś skrin, a najlepiej to uploaduj gdzieś stronkę i wtedy zobaczymy co z tym podziałać :]

0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2