Rozmieszczenie elementów w div-ie
Napisano 31 sierpień 2010 - 19:37
Skończyliśmy na dodaniu pustych div-ów po obiektach które mają się float-ować; wkleiłem Twój kod
Teraz jescze popracuję nad tym lightboxem. Baaardzo dziękuję za niego, myślałem ze to jest jakies bardzo trudne, moze zarezerwowane dla php, a tu jednak okazuje się że nawet ja mogę sobie z tym poradzić
Jak to dobrze jest porozmawiać czasem z kimś mądrym
Teraz chyba tylko do pełni szczęścia brakuje mi rozmieszczenia tych elementów na tle
Napisano 01 wrzesień 2010 - 08:29
Hehe, z mondrym ;p
Co do rozmieszczenia, rozumiem że tab i tab1 jest ok? tab2 i tab3 też, tylko trzeba dopracować tab4 i tab5? :>
Jedziemy, zamiast padding-top, daj margin-top i nie dawaj w % tylko w px (pikselach), z tego co widzę to tam powinno być ok 280px, ale dostosuj sobie dokładnie tyle ile potrzebujesz i zdaj raport jak to wygląda.
Acha, jak coś nie będzie chciało wychodzić, to zrób tak jak napisałem i napisz o tym, a nie wracaj do 'działającej' wersji, będzie łatwiej zdiagnozować błąd.
Co do rozmieszczenia, rozumiem że tab i tab1 jest ok? tab2 i tab3 też, tylko trzeba dopracować tab4 i tab5? :>
Jedziemy, zamiast padding-top, daj margin-top i nie dawaj w % tylko w px (pikselach), z tego co widzę to tam powinno być ok 280px, ale dostosuj sobie dokładnie tyle ile potrzebujesz i zdaj raport jak to wygląda.
Acha, jak coś nie będzie chciało wychodzić, to zrób tak jak napisałem i napisz o tym, a nie wracaj do 'działającej' wersji, będzie łatwiej zdiagnozować błąd.
Napisano 01 wrzesień 2010 - 10:19
Cytat
Prawie tak jak napisałeś, bo U MNIE jest ok, ale na innych sprzętach wszystkie się przesuwają lekko do góry (czasem w dół, nie wiem czemu czasem tak a czasem tak).. Ogólnie zdjęć będzie chyba łącznie 10, ale narazie wstawiłem tylko 6, bo po co męczyć się od razu z tyloma-jak sie uda z tymi 6 to reszta będzie już analogicznie
Użytkownik bartek0305 edytował ten post 01 wrzesień 2010 - 10:22
Napisano 01 wrzesień 2010 - 10:28
Napisano 01 wrzesień 2010 - 13:50
Pierwsze dwa rzędy (produkty 1,2,3,4) leżą idealnie a 5 i 6 są chyba tylko o dosłownie kilka px opuszczone niżej
Wygląda bardzo obiecująco
Dodam za moment reszte zdjęć i zobaczymy czy wtedy będą jakieś większe przesunięcia ostatnich zdjęć
Poza tym widzę że masz chyba bardzo dużą rozdzielczość
Jak dodam zdj to napisze w tym poście 
---------------------------------------
Dodałem resztę zdjęć
Sprawdziłem przed chwila na innym laptopie i w ostatnich zdjęciach (produkty 9 i 10) są duże przesunięcia, około 0,5 do 1 cm w dół
Dodałem resztę zdjęć
Sprawdziłem przed chwila na innym laptopie i w ostatnich zdjęciach (produkty 9 i 10) są duże przesunięcia, około 0,5 do 1 cm w dół
Użytkownik bartek0305 edytował ten post 02 wrzesień 2010 - 17:03
Napisano 31 marzec 2011 - 12:31
A powiedzcie mi jedno.
On pozycjonuje DIVy za pomocą ustalania odstępu.
Np. nagłowek wiem ile zajmuje, stopka także, bo ich wielkość mi się raczej nie zmieni.
Ale np. treść strony, menu, ogłoszenie czy coś w tym stylu zmieniają swoją wielkość.
I co wtedy?
Jak ogłoszenie będzie większe to zakryje mi treść lub treść ogłoszenie?
Jak to zrobić aby dany DIV ustawiał się względem DIVu co jest wyżej(nad nim)??
Bo ja też tworzę swoją stronkę.
No i nagłówek zakrywa mi ogłoszenie oraz treść.
Wszystko jest na górze.
Nie chce bawić się w marginesy lub paddingi, bo wielkość jak zmieni się wielkość któregoś to co wtedy?
Pomocy
On pozycjonuje DIVy za pomocą ustalania odstępu.
Np. nagłowek wiem ile zajmuje, stopka także, bo ich wielkość mi się raczej nie zmieni.
Ale np. treść strony, menu, ogłoszenie czy coś w tym stylu zmieniają swoją wielkość.
I co wtedy?
Jak ogłoszenie będzie większe to zakryje mi treść lub treść ogłoszenie?
Jak to zrobić aby dany DIV ustawiał się względem DIVu co jest wyżej(nad nim)??
Bo ja też tworzę swoją stronkę.
No i nagłówek zakrywa mi ogłoszenie oraz treść.
Wszystko jest na górze.
Nie chce bawić się w marginesy lub paddingi, bo wielkość jak zmieni się wielkość któregoś to co wtedy?
Pomocy
Napisano 31 marzec 2011 - 13:47
Szczerze to ciężko nam, a już na pewno mi jest ciężko coś Ci pomóc, bo w ogóle nie wiem "co i jak masz gdzie". Więc więcej szczegółów, jakiś skrin, a najlepiej to uploaduj gdzieś stronkę i wtedy zobaczymy co z tym podziałać

Logowanie