Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Czy warto założyć stronę www?
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 126
  • Rejestracja pon, 13.12.10

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   xerxes  Napisano 15 grudzień 2010 - 16:55

Warto zakładać stronę www? Lubię webmastering i siedziałem już dużo w tej "robocie", ale chodzi mi o to czy są duże zarobki na tym, ile kosztuje porządny start i czy w ogóle jest łatwo ruszyć. Jeśli tak, to jaką najlepiej obrać tematykę?
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 15 grudzień 2010 - 19:20

Zależy co umiesz. Co rozumiesz przez porządny start? Tematykę?

Chodzi Ci o tworzenie stron ludziom? Stworzenie jakiejś strony na której chcesz zarobić? Czy dla siebie stronę? :>

0

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 126

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   xerxes  Napisano 15 grudzień 2010 - 19:48

Chcę stworzyć zarabiającą stronę dla siebie i ludzi. Porządny start rozumiem jako, huk przy otwarciu a tematyka, o czym ma być strona. A umiem w połowie html i skromny php.
0

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 531
  • Rejestracja sob, 04.07.09

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lukchar  Napisano 15 grudzień 2010 - 20:20

Polowa html i skromny php nie wystarczy żeby zarabiać na tym interesie pieniędzy. "Musisz się jeszcze wiele nauczyć"
"Pozwól mi nie mówić nic i tylko patrzeć
Zanim znów stracisz oddech, gdy światło zgaśnie"
0

• Play Hard Go Pro
  • Forum komputerowe
  • Postów 1479

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Factor  Napisano 15 grudzień 2010 - 20:32

Na tym rynku jest baaardzo wielka konkurencja. Jak ma być "huk" to przede wszystkim potrzebował byś na prawdę dobrego pomysłu na stronę. No a potem to znajomość html i całej reszty.
Intel Core i5-750 | MSI P55-GD65 | 2x2GB G.SKIL DDR3 1600 CL7 1.35V | 2x Gigabyte HD6950 1GB Windforce 3x
2x ST3500418AS 500GB SATA in RAID 0 | Samsung HD321KJ 320GB SATA | Samsung SH-S183L
C
orsair CMPSU-650TXEU | Lancool PC-K62 DragonLord Scythe Mugen II Rev.B | Logitech - X-230 / MX518
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5484

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 15 grudzień 2010 - 21:13

To się w takim razie nie bierz, chyba że masz łeb i masz jakiś dobry pomysł (ale nie sądzę skoro pytasz o tematykę), to możesz znaleźć jakiegoś speca i wspólnymi siłami (on robi, ty wymyślasz) tworzycie coś co zacznie zarabiać.

Osobiście brałem udział w jednej takiej akcji, ale z tego co ostatnio się orientowałem to był lekki nie wypał (miał to być serwis społecznościowy, konkurencyjny dla facebooka, nk, i innych). Mimo iż 1. robili to na prawdę specjaliści, 2. pomysłodawca ma łeb.

0

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 126

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   xerxes  Napisano 16 grudzień 2010 - 10:51

O pomysły to się nie martw ;) ja nawet gdy się nudzę piszę na telefonie co mógłbym zrobić na stronie, więc obojętnie jaka tematyka, coś ekstra będzie xD
0

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 531
  • Rejestracja sob, 04.07.09

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   lukchar  Napisano 16 grudzień 2010 - 14:03

Nie chcę cię zniechęcać, ale może najpierw doucz się programować, a potem bierz się za jakieś projekty i nabieraj wiedzy.
klik
"Pozwól mi nie mówić nic i tylko patrzeć
Zanim znów stracisz oddech, gdy światło zgaśnie"
0

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 126

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   xerxes  Napisano 16 grudzień 2010 - 16:11

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo boję się, że dostanę ostrzeżenie, a więc piszę tu. Czy jest jakiś dobry koder/grafik który chciałby się wciągnąć w stronę? Ja umiem kodować themy i tworzyć wtyczki pod system EF IV/PHP Fusion 6 i 7, z grafiki też trochę się uczyłem, http://nfs6565drift.grafa.biz . Mam domenę wykupioną na rok (e-site.com.pl) wraz serwerem ale chyba zrezygnuję i kupię u innego dostawcy (możliwość płacenia SMS i brak błędów przy SQL)
0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 51
  • Rejestracja czw, 18.06.09

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Karolek  Napisano 16 grudzień 2010 - 16:41

Miałem "przyjemność" pracy z podobnym kolesiem jak ty - coś tam potrafił i chciał sklep internetowy. Po ponad miesiącu wspólnej pracy(ja robiłem a on tylko akceptował lub odrzucał moje rozwiązania) stwierdził, że to trudniejsze niż przypuszczał i rezygnuje a ponieważ sklep nie został ostatecznie uruchomiony to nic nie płaci. Jego kariera rekina e-commerce zakończyła się zanim się zaczęła, do tego założyłem mu sprawę w sądzie za którą też zapłacił na koniec. Morał: jeśli nie jesteś w stanie zrobić biznesu w necie samemu bez większej pomocy to nie jesteś w stanie zrobić takiego biznesu wcale.

Użytkownik Karolek edytował ten post 16 grudzień 2010 - 16:42

0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2