Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Serwer pocztowy na czarnej liście
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

  • oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:Sydney

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 28 marzec 2011 - 15:15

Posiadam swoją prywatną pocztę na serwerze jednej z firm hostingowych. Od pewnego czasu dochodzą mnie słuchy, że jak ktoś coś do mnie wysyła to pojawia się komunikat o błędzie. Podobno mój serwer jest na czarnej liście? Tego nie wiem do końca, muszę się o tym przekonać. Stąd mała prośba do was czy możecie wysłać maila na grzegorz@tomasik.info o obojętnie jakiej treści i napisać poniżej z jakiej poczty korzystaliście, czy mail doszedł a jeśli nie to prosiłbym o wklejenie tutaj komunikatu z błędem. Najważniejsze jest dla mnie abym miał sprawdzone różne serwery, jak ktoś da informację o gmailu to proszę już gmaila nie sprawdzać. Dzięki ;]

Użytkownik Sensej edytował ten post 28 marzec 2011 - 15:15

0

  • oc-expert
  • Forum komputerowe
  • Postów 3404
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:Podlasie / Rakowicze

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   CoreDuo  Napisano 28 marzec 2011 - 15:18

U mnie wysłało bez problemu maila na o2.pl
i5-2500K @ 4,4GHz (1,3V) @ 5,2GHz (1,55V) Fortis HE1225 / Asus P8P67 rev.3,1 / GoodRam 4x2GB 1333MHz / Gigabyte GTX 460 1GB / Seagate 500GB 7200.12 / Seagate 320GB FreeAgent / Chieftec CFT-14C 750W

Dołączona grafika

Nie udzielam porad w sprawię komputerów na GG!
0

  • Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:/home/unbreak

#3 Użytkownik jest zalogowany   unbreak  Napisano 28 marzec 2011 - 15:42

gmail.com
i
gmail.com apps

Poszło, bez wiadomości zwrotnej od 'dimona'.

Ej sensej, ja jakbym miał przynajmniej dwie informacje że serwer jest oznaczony czarną listą (choć zazwyczaj się zonacza nadawcę, nie odbiorcę - nawet do największego serwera spamowego można wysyłać maile przecież!) Napisałbym do hostera z zapytaniem WTF!?

1

  • oc-expert
  • Forum komputerowe
  • Postów 3404
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:Podlasie / Rakowicze

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   CoreDuo  Napisano 28 marzec 2011 - 15:42

U mnie niestety taka wiadomość była:

Cytat

This is the mail system at host moh1-ve3.go2.pl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<grzegorz@tomasik.info>: host mail.tomasik.info[91.205.75.102] said:
550-Twoj
serwer pocztowy znajduje sie na czarnej liscie serwerow wysylajacych
550-spam - UCEPROTECT-Level-1. Szczegoly na 550
http://www.uceprotec...en/rblcheck.php (in reply to RCPT TO command)

i5-2500K @ 4,4GHz (1,3V) @ 5,2GHz (1,55V) Fortis HE1225 / Asus P8P67 rev.3,1 / GoodRam 4x2GB 1333MHz / Gigabyte GTX 460 1GB / Seagate 500GB 7200.12 / Seagate 320GB FreeAgent / Chieftec CFT-14C 750W

Dołączona grafika

Nie udzielam porad w sprawię komputerów na GG!
1

  • oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:Sydney

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 28 marzec 2011 - 16:44

Cytat

<grzegorz@tomasik.info>: host mail.tomasik.info[91.205.75.102] said:
550-Twoj
serwer pocztowy znajduje sie na czarnej liscie serwerow wysylajacych
550-spam - UCEPROTECT-Level-1. Szczegoly na 550
http://www.uceprotec...en/rblcheck.php (in reply to RCPT TO command)

Teraz pytanie jak to interpretować, mail.tomasik.info wysyła zwrotną wiadomość, że serwer o2 jest na czarnej liście i nie przyjmuje maila wysłanego z o2?

Dzięki za sprawdzenie o2 i gmaila, może ktoś ma pocztę gdzie indziej?
0

  • oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 51
  • Rejestracja czw, 18.06.09
  • Skąd:the Earth

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Karolek  Napisano 28 marzec 2011 - 16:58

Poszło bez problemu. Poczta prywatna, hosting netartu.
1

  • Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:/home/unbreak

#7 Użytkownik jest zalogowany   unbreak  Napisano 28 marzec 2011 - 19:03

Dziwne, bo jak sprawdzam http://www.uceprotec...en/rblcheck.php IP 91.205.75.102 (Czyli Twój sensej), to informuje że wszystko jest ok. Jak dla mnie to tutaj problem leży po stronie o2. Spróbuję Ci sensej wysłać wiadomość z o2 podpiętego pod gmail, a później z normalnego o2, interii z gmail i normalnie interii :]

Wysłałem z o2 przez o2:

Cytat

This is the mail system at host moh1-ve3.go2.pl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<grzegorz@tomasik.info>: host mail.tomasik.info[91.205.75.102] said: 550-Twoj
serwer pocztowy znajduje sie na czarnej liscie serwerow wysylajacych
550-spam - UCEPROTECT-Level-1. Szczegoly na 550
http://www.uceprotec...en/rblcheck.php (in reply to RCPT TO command)

Final-Recipient: rfc822; grzegorz@tomasik.info
Original-Recipient: rfc822;grzegorz@tomasik.info
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mail.tomasik.info
Diagnostic-Code: smtp; 550-Twoj serwer pocztowy znajduje sie na czarnej liscie
serwerow wysylajacych 550-spam - UCEPROTECT-Level-1. Szczegoly na 550
http://www.uceprotec...en/rblcheck.php

Reszta poszła ok, czyli o2 daje coś po dupie, napisz do admina swojego serwera że mają serwery o2 oznaczone jako spamerskie i nie dochodzą do Ciebie maile z serwerów o2.

[+] Przedobrzyli z filtrami xD

BTW. http://tomasik.info po wejściu na kontakt i później przy próbie powrotu na home, coś nie tego :]

1

  • oc-addicted
  • Forum komputerowe
  • Postów 1039
  • Rejestracja pon, 08.06.09
  • Skąd:Sydney

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Sensej  Napisano 28 marzec 2011 - 19:08

Dzięki wszystkim za pomoc, napiszę do admina żeby coś z tym zrobił. Co do strony to już wcześniej zauważyłem, że home nie działa, trzeba klikać w logo ale dzięki za czujność ;>
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Partnerem forum jest firma Lapkop prowadząca profesjonalny serwis laptopów - dla forumowiczów 5% rabatu na usługi :-)