Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

jaki serwer wybrać
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 1
  • Rejestracja czw, 30.06.11

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   vrc  Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:24

Cześć wszystkim,

jak dotąd byłem biernym obserwatorem forum, jednak widząc, że niektórzy z Was widać mają jakieś pojęcie w sprawie hostingu chciałem się zapytać czy macie jakie newsy na temat hostit.pl.
Szukałem w sieci, ale mało znalazłem. albo mało się o nich mówi, albo ja nie potrafię szukać.

Może Wy podsuniecie mi jakieś opinie?
0

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 249
  • Rejestracja wto, 28.12.10

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   intruz  Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:18

hostit to następca lua.pl (nawet teraz domena ich przekierowuje na hostit). Parę lat temu prowadzili darmowy hosting z reklamami. Oferowali jak na tematen czas sporo miejsca i duży transfer okupiony za to duzą ilością reklam / ad-sense. Gdyby nie to, oraz to że często serwer był offline (naprawde często miał pady), to byłby całkiem dobry serwer. Być może teraz ekipa jest już inna, ale ja bym im drugi raz nie zaufał.

Ze swojej strony mogę zaproponować alternatywę w postaci byethost, za 12 zł miesięcznie oferują nielimitowaną powierzchnię danych/MySQL, 256GB transferu miesięcznie.I powiem szczerze, jak dla mnie miażdżą ofertę tego całego hostit, a żeby móc zaoferować takie parametry to moim zdaniem naprawdę trzeba mieć zasoby. Padów w sumie też nie zaliczają ;)
Intel Core i3 2125 @ 3,3 GHz / 4 GB DDR-3 @ 1333 MHz
Asrock Z68 Pro3
Intel HD 3000 / Iiyama 22" + Samsung SyncMaster 955DF (19")
780 GB HDD (Seagate Barracuda 7200.12 500 GB, Samsung SpinPoint 160GB, Western Digital CAVIAR SE 80 GB, Seagate Barracuda 7200.7 40GB)

Test niedługo.
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 30 czerwiec 2011 - 16:44

OVH i LH :]

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 4
  • Rejestracja czw, 07.07.11

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   wrc  Napisano 07 lipiec 2011 - 15:37

Byethost- ble, jestem lokalnym patriotom. Nie chce zagrabanicznego usługodawcy, nie mam konta, z którego mógłbym płacić w USD, do tego jestem dość problematyczny i często lubię rozmawiać z bokiem:), a jak mówią: myślę po polsku to i mówić tak będę.

LH: testuje, póki co Panel mi nie leży.

OVH: niby pierwszy plan tani, ale ma duże ograniczenia, tylko jedna baza i 25mb, a więcej niż 150/rok nie chce dawać za serwer.

Hostit: testy, mają chyba własny panel, niby wszystko ok, ale system helpdesk nie jest najlepiej rozwiązany, mam na myśli program, same odpowiedzi przychodzą w czasie, który jestem w stanie zaakceptować.

Macie jakieś inne propozycje? Chętnie sobie przeklikam więcej ofert.

OT:
Jakiś syf wdarł mi się na kompa i nie mogłem odzyskać haseł zapisanych do kont stąd nowy nick:<

Użytkownik wrc edytował ten post 07 lipiec 2011 - 15:37

0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 07 lipiec 2011 - 16:52

Nie wiem co z Tobą zrobić..

Cytat

1.2. Zabrania się zakładania wielu kont przez jedną osobę. [...] Konta takie będą natychmiastowo banowane.

Co do tematu, to panel akurat to sprawa dalekorzędna, najważniejsza jest oferta i jakość oferowanych usług. OVH i LH są w tym jedni z najlepszych.

Jeśli chodzi np o ceny domen to OVH jest bezkonkurencyjne.

0

• Perła drinker
  • Forum komputerowe
  • Postów 3159
  • Rejestracja pon, 29.06.09

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   freon  Napisano 08 lipiec 2011 - 08:48

wczoraj kupiłem hosta na hostinghouse.pl za 25zł dają 1 Gb miejsca, 20GB transferu na miesiąc 50sztuk SQL itd teraz mają promocję i za serwer jest 12,50/rok + VAT Stoją na serwerach OVH także jakość usług powinna być zapewniona :D
Pomogłem? kliknij na "Dołączona grafika"
AMD Phenom II x2 550BE @3700MHz 1,44 V (@3900 1,5V)
ASUS M3N78 PRO + MOSFET mod cooler
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM

http://www.erepublik...referrer/Freonx
0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 4

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wrc  Napisano 08 lipiec 2011 - 12:55

Szukam taniego serwera, ale 12 za rok? Więcej na fajki dziennie wydaje. Jak mówiłem jestem dość problematyczny i często nękam bok. A za 12 złotych to nawet głupio na pocztę się logować, żeby maila wysłać. Inne propozycje?
0

• Perła drinker
  • Forum komputerowe
  • Postów 3159
  • Rejestracja pon, 29.06.09

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   freon  Napisano 08 lipiec 2011 - 13:19

cena to sprawa drugorzędna... zobacz co dają a potem narzekaj na cenę te 12,50 to promoxja 50% ograniczona czasowo 25zł mają normalnie trochę trudno dopasować hosta skoro nie wiemy co potrzeba (miejsce, ilość baz itp)
Pomogłem? kliknij na "Dołączona grafika"
AMD Phenom II x2 550BE @3700MHz 1,44 V (@3900 1,5V)
ASUS M3N78 PRO + MOSFET mod cooler
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM

http://www.erepublik...referrer/Freonx
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 08 lipiec 2011 - 17:01

Wyświetl postUżytkownik wrc dnia 08 lipiec 2011 - 12:55 napisał

Szukam taniego serwera, ale 12 za rok? Więcej na fajki dziennie wydaje. Jak mówiłem jestem dość problematyczny i często nękam bok. A za 12 złotych to nawet głupio na pocztę się logować, żeby maila wysłać. Inne propozycje?
Postaw sobie dedyka. Będziesz zadowolony.

0

• oc-noob
  • Forum komputerowe
  • Postów 4

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wrc  Napisano 13 lipiec 2011 - 13:34

Jutro przypada ostatni dzień testów różnych firm, dlatego też wybiorę sobie coś pomiędzy tym co zaproponowaliście.
Najbardziej skłaniam się ku hostit.pl, ale myślę, że zwycięzca zostanie wyłoniony w drodze losowania ;p

Cytat

Postaw sobie dedyka. Będziesz zadowolony.

Zależy mi na tym żeby ta strona była widoczna w sieci.
A z moimi umiejętnościami administracyjnymi nie wróżyłbym jej żadnych rewelacji.

Pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas:)
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2