Od dlugiego czasu powoli przymierzałem się do przesiadki z naprawde zasłużonego IBM T42 i myślę, że niestety nadchodzi właśnie ta pora.
Moj IBM ma problem z ladowaniem, brakuje juz jednak wydajnosci przy uruchamianiu czy korzystaniu z niektorych programow no i miejsca na dysku a inwestowac w niego juz sie raczej nie oplaca biorac pod uwage drogie czesci z tamtej epoki. Będzie brakowało trackpointa ale cóż poradzić.
No wiec potrzebuje mobilnego i w miare lekkiego laptopa (najlepiej bez DVD/CD i bez systemu) o stosunkowo duzej wydajnosci i długim działaniu na baterii.
Teraz tak, podoba mi sie Macbook Air ze wzgledu na rozmiar, jakość obudowy i baterię. Generalnie szukam czegoś w tym stylu tyle, że tańszego. Zastanawiam się, czy reszta producentów nie pójdzie w tą stronę i nie zacznie wydawać wreszcie cieńszych laptopów. Nie jestem jednak w temacie i nie wiem czy któryś z producentów nie zapowiedział czegoś ciekawego pod tym względem. Może ktoś ma jakieś informacje?
Na chwile obecną wstepnie znalazłem coś takiego co zdaje się być najbliższe "laptopa idealnego" jak dla mnie:
Asus u36jc
Asus, 13 cali, 1,6 kg i jest w miarę płaski więc super ale wydaje mi się, że jest ciut przestarzały (310M, stary i5) no i jest z Windowsem, na którego naprawde szkoda mi kasy bo system już posiadam. Czy może zna ktos coś podobnego, może cos podobnego zaplanowane jest na w miare niedaleką przyszłość?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Szymon
Użytkownik szymon247 edytował ten post 30 lipiec 2011 - 17:04

Logowanie