Czy można złożyć coś w miarę sensownego dysponując kwotą 1000 zł.? Interesuje mnie procesor, pamięć RAM, karta graficzna, płyta główna oraz zasilacz. Najlepiej jakby wszystkie części pochodziły od jednego sprzedawcy albo po prostu z jednego sklepu.
Uprzedzając wasze pytania. Na komputer miałem wydać 2000 zł. jednak postanowiłem, że do gier kupię xBoxa 360, natomiast do pracy, filmów, muzyki itd. nową budę. Wydaje mi się, że jest to rozsądniejszy wybór, tym bardziej, że z xBoxem miałem już do czynienia, więc kwestia przestawienia się na pada jest już załatwiona.
Obecnie mam prawie 8-letniego PC (po drodze był trochę modyfikowany), który sprawuje się wciąż bardzo dobrze jednak chciałbym w końcu swobodnie oglądać filmy w HD, które niestety na staruszku za bardzo nie wyrabiają. Do tego dochodzi ważna kwestia: chciałbym, aby na nowym komputerze można było swobodnie grać w America's Army 3 (rekomendowane wymagania: 2.4+ GHz Dual/Quad Core CPU, 2GB RAM, NVIDIA 7950/ATI X1950 lub lepsza). O wygodzie pracy już nie będę wspominał.
PS. Marzy mi się również możliwość instalacji appleowskiego OSXa jednak nie wiem czy wykonalne jest złożenie zestawu spełniającego wszystkie wymienione wyżej warunki wydając 1000 zł.

Logowanie