Czy któremuś z posiadaczy kart z serii X-Fi udało się zainstalować Volume Panel w Windows 7? Chodzi o tą ikonkę pojawiającą się na pasku w prawym dolnym rogu ekranu.
Strona 1 z 1
X-Fi i Windows 7 Volume Panel
Napisano 15 sierpień 2011 - 16:41
Normalnie instaluje się wraz ze sterownikami i oprogramowaniem. Wybierasz czy chcesz tą funkcjonalność posiadać podczas instalacji
"I wish you well... and that you're burning there in hell"
Napisano 15 sierpień 2011 - 16:46
Zależy od karty, na niektórych są problemy i nie idzie tego włączyć, jednak ktoś pomyślał a i na necie powinny być jeszcze specjalnie zmodowane wersje.
Napisano 23 sierpień 2011 - 09:15
Zajrzyj na stronę Creative, dział Support. Odszukaj swój model i pociągnij sterowniki. W zestawie dostajesz tak jak mówisz, płytę ze sterami do XP i Visty, ale ze strony producenta możesz ściągnąć sterowniki dedykowane pod Win7. Takich właśnie używam, i wszystko działa bez zarzutu.
"I wish you well... and that you're burning there in hell"
Napisano 30 sierpień 2011 - 13:22
Same sterowniki jak najbardziej są na stronie producenta w wersji beta, jak i Creative Console Launcher, jednak brak tam jakiegokolwiek pakietu z wszystkimi bajerami, jak np. poszukiwanego przeze mnie działającego Volume Panel.
Po krótkich poszukiwaniach znalazłem taki oto wynalazek: "SB X-Fi PCI Install Disc 1.0 (unofficial)" od Daniela K. Wszystko śmiga oczywiście bez najmniejszego problemu. Polecam tę paczkę.
Po krótkich poszukiwaniach znalazłem taki oto wynalazek: "SB X-Fi PCI Install Disc 1.0 (unofficial)" od Daniela K. Wszystko śmiga oczywiście bez najmniejszego problemu. Polecam tę paczkę.
Użytkownik Player 01 edytował ten post 30 sierpień 2011 - 13:24
Strona 1 z 1

Logowanie