Witam wszystkich
no więc tak jak w tytule. od jakiegoś czasu słyszałem jak w komputerze coś klikało <jak się dowiedziałem z różnych forum to w dysku twardym>. ogólnie komp chodzi(ł) bez zarzutów, ale w momencie klikania - bo to klikało od czasu do czasu - komputer się zacinał,a w momencie kiedy klikanie ustąpiło wszystko wracało do normy.
kilka dni temu, jak grałem w jakąś grę, znowu się zwiesiło ale pojawił mi się blułskrin

i nie chciał mi się wyłączyć. o ile pamiętam było tam coś napisane o uaktualnieniu biosa a później wyleciała mi tam informacja "zrzucanie pamięci fizycznej na dysk." i liczyło ale nie wiedziałem co się stanie jak się to zrzuci i zresetowałem kompa na etapie 10 chyba procent. po tym incydencie komputer ewidentnie zwolnił i jest to odczuwalne - jak słucham muzyki i uruchamiam jakąś akcję w tle to w trakcie ładowania muzyka zwalnia tempo jakieś dwa razy, w wiedźminie 2 <grze> muzyka momentami "pierdzi" i ogólnie wszelkie procesy ładowane są wolniej. no i nadal mi się czasem pojawiają blułskriny.
sory, że tak dużo tego, ale liczę na pomoc
Użytkownik dorsz094 edytował ten post 14 sierpień 2011 - 11:55