Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Pro słuchawki dla gracza
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 17 sierpień 2011 - 21:56

Haj, poszukuję bardzo dobrych słuchawek, najlepiej od razu z mikrofonem w wersji PRO dla PRO gracza.

Pójdzie to na prezent dla szwagra który gra oficjalnie w COD, więc sprzęt powinien być na prawdę dobry :]

Na razie bez ograniczeń cenowych zobaczymy pierwsze propozycje i je odfiltrujemy :D

0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 79

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   rapciuch  Napisano 17 sierpień 2011 - 22:18

Grałem 7 lat w CS 1.6 po sieci i orientuję się conieco :)
Na wypasie na pewno są:
SteelSeries 5H V2 USB (7.1) Ogólnie 5h są na wypasie. Widzę, że są już 7h, ale nie wiem jak się sprawują.

Jak trochę mniej kasy to:
SteelSeries Siberia v2
Też są świetne, wielu moich znajomych, którzy znają się na rzeczy też je sobie bardzo chwali. Tylko nie wiem czy jeszcze gdzieś je znajdziesz, bo dość szybko się rozchodziły :)

Sam grałem na Sennheiserach HD205 Fajne słuchawki, aczkolwiek mają trochę mankamentów - dźwięk jest lekko suchy jeżeli chodzi o granie ale odwzorowanie dźwięków i 3d dobry. A co do Creative Fatal1ty i tym podobnych to nie polecam, strasznie niewygodne :) Więc lepiej dołożyć i widzieć zadowoloną minę.

Co do linków co podałem, to pierwsze z googli, więc jak będziesz chciał kupić to ofc poszperaj :)
..:: Asus P5KPL-AM EPU
..:: E2160 @ 3.0 GHz + Pentagram HP100 AlCu Lite
..:: 2x1GB A-Data Extreme Edition 800 MHz
..:: Palit 8600GT Sonic+
..:: Seasonic 400W SS-400ET 80+
..:: Benq G700 17"
1

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 18 sierpień 2011 - 08:18

No pierwsze wyglądają ciekawie, one mają mikrofon? xD mają

Jeszcze pytanie czy mają duży rozmiar? Bo zapomniałem zaznaczyć, ale szwagier jest dość spory - i nie mam na myśli tutaj gruby, tylko duży (wysoki etc), więc i głowę ma sporą a co za tym idzie jakieś "mini", lub nawet "standard" słuchawki nie wlezą ^_^'

[+] W specyfikacjach widzę USB, mam nadzieję że to jest jako 'bonus', a normalnie są pod jack? jest jack

[++] One nie są chyba 7.1 bo mają tylko dwa jacki (mic i słuchawki stereo), ale spoko, nawet nie myślałem nad przestrzennymi ^_^

0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 79

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rapciuch  Napisano 18 sierpień 2011 - 09:16

Wyświetl postUżytkownik unbreak dnia 18 sierpień 2011 - 08:18 napisał

Jeszcze pytanie czy mają duży rozmiar?

Co do wielkości to są spore.

Wyświetl postUżytkownik unbreak dnia 18 sierpień 2011 - 08:18 napisał

[++] One nie są chyba 7.1 bo mają tylko dwa jacki (mic i słuchawki stereo), ale spoko, nawet nie myślałem nad przestrzennymi ^_^

To 7.1 odnosi się chyba do karty muzycznej co jest w zestawie, o ile dobrze pamiętam :)
[+]
Aż sprawdziłem.

Cytat

Karta USB w komplecie SteelSeries 5H v2 USB 7.1, to wysokiej jakości zewnętrzna
karta dźwiękowa stwarzająca wirtualny efekt dźwięku przestrzennego 7.1.

Użytkownik rapciuch edytował ten post 18 sierpień 2011 - 09:20

..:: Asus P5KPL-AM EPU
..:: E2160 @ 3.0 GHz + Pentagram HP100 AlCu Lite
..:: 2x1GB A-Data Extreme Edition 800 MHz
..:: Palit 8600GT Sonic+
..:: Seasonic 400W SS-400ET 80+
..:: Benq G700 17"
1

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5489

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 18 sierpień 2011 - 17:03

Dzięki :) Jakby ktoś miał jeszcze do dodania, to pisać ^_^

Zamówione, dzięki :D

0

• On ma KSZYSZ!
  • Forum komputerowe
  • Postów 993
  • Rejestracja czw, 11.06.09

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   BARTMAN  Napisano 23 sierpień 2011 - 09:25

Sennheiser HD555, mam ,idealne, polecam, zrobiłem "moda" i mam HD595 (odsłuchowo ;] ) , mam także HD515 ale dźwięk nie ma taki bogaty i klarowny. Gram praktycznie tylko w FPS, bardzo dobre stereo lepsze niż plastikowate 5.1 itp. wygibasy.
-naprawa napędu xbox360 (flash LT+, wyciąganie klucza napędu itp.) pisać na gg lub meil podany w profilu
-kod immobilisera z samochodów marki Opel, VW, Audi, Seat, Skoda. odczyt kodu SKC + kod IMMO PIN, korekta licznika itp. - zapytanie pisać na gg lub meil podany w profilu.
0

Strona 1 z 1