Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Forum Jaki silnik
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• Bite my shiny metal ass!
  • Forum komputerowe
  • Postów 1214
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mdma  Napisano 13 wrzesień 2011 - 15:56

Siema. Proszę o polecenie dobrego i darmowego silnika pod forum. Przyznam, że phpBB mnie irytuje, więc szukam jakiejś alternatywy. W przyszłości, jesli forum by się rozwinęło chciałbym je przenieść na Invision, więc dobrze by było by dało się przenieśc wszystkei archiwalne dane. Pozdro

Dzięki za zainteresowanie tematem ;) wiem, wiem pewnie częśc z was się nie zna a część siedzi teraz w pracy/szkole (pewnie też część ma mnei w dupie :D).

Dobra, do rzeczy. Wybór padl na Simple Machines Forum. Dlaczego? Bo ładnie wygląda, nie wiem jak z konfiguracją tego ale urzekła mnie prostota. Zresztą żadnych wodotrysków tam nie przewiduję. Ma być prosto i przejrzyście. Unbreak polecił mi hosting na lh.pl. Jest gitara bo dobrze i tanio, więc zaraz zakupie miejsce na ich serwereze.

Także przechodzimy do najważniejszego czyli JAK TO SIĘ PANIE INSTALUJE? :D
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5490

#2 Użytkownik jest zalogowany   unbreak  Napisano 13 wrzesień 2011 - 17:21

Masz dwie możliwości instalacji smf.

1. Ściągasz pliki instalacyjne i wrzucasz na serwer. W trakcie jak się wrzucają pliki wchodzisz w panel na lh.pl (panel.lh.pl) wybierasz serwer i baza danych - tworzysz nową bazę. Po obu czynnościach wchodzisz na adres swojej stronki gdzie pojawia Ci się kreator gdzie postępujesz z instrukcjami.

2. Zakładasz bazę jak w pkt.1. Ściągasz jeden plik instalacyjny webinstall.php, uruchamiasz go i postępujesz zgodnie z wytycznymi na ekranie - on ściągnie pliki bezpośrednio na serwer i je 'zainstaluje'.

0

• Forum komputerowe
  • Postów 1214

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mdma  Napisano 13 wrzesień 2011 - 17:27

powoli, powoli.. stary ja nic nie kumam w te klocki :D Po kolei prosze. Wrzucam na serwer czyli co? kopiuje pliki? do jakiegos katalogu?

Najpierw zrobie testowe forum. Założyłem konto na cba.pl i tam zaisntaluje. Jak uda mi sie zaisntalowac forum i skorki oraz skonfigurowac wszytko jak chce to biore sie za to na powaznie.
0

• Forum komputerowe
  • Postów 1214

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mdma  Napisano 27 wrzesień 2011 - 12:39

Dołączona grafika

Te zarejestrowane osoby powyzej to roboty czy jakis SPAM? Bo nie wiem czy usunąć czy nie.
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5490

#5 Użytkownik jest zalogowany   unbreak  Napisano 27 wrzesień 2011 - 13:15

Tak to boty :)

0

Strona 1 z 1