Użytkownik CoreDuo dnia 03 październik 2011 - 14:50 napisał
42cale będzie za duży bo będzie około 3-4m od oczu, myślałem żeby wziąć 37". Plazma...? Hmmm nie zastanawiałem się nad tym, a jakie sa wady plazmy?
Fimy oglądam i gram jakieś 2-3m od tv i jest ok więc za duży na pewno nie będzie
Użytkownik labik dnia 03 październik 2011 - 14:57 napisał
Na plazmie przy dluzszym czasie wyswietlania statycznego obrazu (ktory sie nie zmienia) ponoc pozostawia jakas smuge (cien) tego obrazu na ekranie, cos jakby sie na stale obraz wypalil na ekranie.
W panasonicu to prawie nie występuje. Ja po półtora roku nic takiego nie zauważyłem.
Cytat
Ponoc plazmy gorzej dzialaja na wiekszych wysokosciach, gorala nie sa polecane

CD mieszka na podlasiu więc to nie ma znaczenia
Cytat
Z tego co pamietam to plazmy charakteryzowaly sie duzo lepszym odwzorowaniem barw i ksztaltow od LCD i kontrastem czerni i bieli o ile sie nie myle.
Wszystko to kwestia względna dla danej osoby. Trzeba samemu się przekonać który obraz nam lepiej pasuje. Czy naturalny w plazmie czy wybajerowany w lcd.
Cytat
Czytalem kiedys artykul o tv i plazmy i LCD sa dobrymi TV tyle ze maja rozne wady i zalety i musialbys przeczytac jakis artykul na google "lcd vs plasma" i dobrac do swojego gustu co bedzie dla ciebie najlepsze.
I tak powinno się zrobić + porównanie tego samego obrazu albo kilku obrazów koło siebie na standardowych ustawieniach tv jak jest możliwość. To sporo pomaga przy wyborze.