Witam. Chce powidziec na sam poczatek ze nie mam zielonego pojecia o terminach modem router czy switch i jak ten moj internt dziala.
dzis zepsulem swoja karte sieciowa tp link tl-wn551g. Z internetem laczylem sie poprzez sknfigurowanie polaczenia poprzez nazwe uzytkownika i haslo. Potem laczylo sie przez pppoe czy cos.
teraz chce kupic nowy sprzet ale nie taki sam. W grudniu bede kupywal nowy zestaw komputerowy i chce zeby internt byl przekazywany na dwa komputery poprzez kabel lan i dodatkowo jeszcze zeby tworzyl siec czysto wifi zebym na telfonie sie mogl polaczyc.
jaki sprzet mam do tego kupic i jakbym mial to konfigurowac i ile by to wynioslo?
Strona 1 z 1
Zasadniczy problem z wyborem urzadzenia
Napisano 31 październik 2011 - 18:59
Mam internet z dzialdowa. Www.dzialdowonet.pl tu jest strona uslugodawcy. Wiecej nie iem chyb ze przyda sie info o tym ze lacze sie z siecia bezprzewodowa o ssid czy cos tam o nazwie mojej miejscowosci i tak jest w kazdej miejscowosci kto ma internet
Napisano 31 październik 2011 - 19:03
No to teraz musisz zadać pytanie usługodawcy czy zezwala na więcej niż 1 urządzenie 
Niestety nie znajdę Ci routera ;/ musi anteną zbierać sygnał i rozdzielać neta poprzez wbudowany switch na kable. Ogólnie nie trawię internetu poprzez WiFi (od usługodawcy) i nie orientuję się za bardzo w sprzęcie jaki do tego może być.
Niestety nie znajdę Ci routera ;/ musi anteną zbierać sygnał i rozdzielać neta poprzez wbudowany switch na kable. Ogólnie nie trawię internetu poprzez WiFi (od usługodawcy) i nie orientuję się za bardzo w sprzęcie jaki do tego może być.
Napisano 31 październik 2011 - 19:07
Zezwala bo sasiad ma tylko ze on w taki sposob. Z antenki laczy sie do jednego modemu. Ten modem zas sie laczy sie z kolejnym modemem ktory tworzy siec wifi. Ale ja nie chce miec na wifi tylko na kabel bo bd mial 100 procent zasiegu a genrowanie wifi chce miec tylko do telfonu
Strona 1 z 1

Logowanie