Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4

Karta graficzna za ok. 1000zł GTX 560TI
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 497
  • Rejestracja śro, 09.06.10

#31 Użytkownik jest zalogowany   WhiteMan  Napisano 07 listopad 2011 - 22:33

Cytat

Ja dostawalem taki komunikat jak stara karta sie przegrzewala i w grach walila artefakty. Moze masz zle nalozona paste? Sprawdz w Afterburnerze czy jak zwiekszysz obroty wiatraczka to temp gpu spada.

właśnie te artefakty wyskakują na cały ekran, ale temperatury są ok, więc nie wiem co to (na gwarancji nie mam się do czego przyczepić, bo tak jest przy 1 czy 2 tytułach i odsyłają mówiąc "zmień sterowniki" lub "zainstaluj patche"

A wracając do tematu ramy polecam ci kupić najtańsze lecz jakiejś dobrej firmy, te które podałeś są ok, którekolwiek byś nie wybrał będą działać i żadnej różnicy nie będzie, możesz nawet po wyglądzie zadecydować ;)
AMD Phenom II x4 BE 955 3.2GHz @ 3.7GHz (3.9GHz) / Scythe Mugen 2 rev.B / MSI Radeon HD5850 Twin Frozor II
ASUS M4A87TD/USB3 / Kingston 2x2Gb HyperX 1600MHz Cl9@CL8 / Samsung F3 1TB 7200
OCZ StealthXStream2 600W / CoolerMaster Gladiator 600
0

• oc-experienced
  • Forum komputerowe
  • Postów 572
  • Rejestracja czw, 16.12.10

#32 Użytkownik jest zalogowany   labik  Napisano 08 listopad 2011 - 00:36

Wlasnie przed chwileczka mi na chwile zgasl monitor, wiatraczek od grafy wbil wyzsze obroty i po kilkunastu sek powrocil obraz i info 'sterownik odzyskal sprawnosc', temp byla w normie, byc moze cos ze sterami jest nie tak, tak czy srak - nie jestes sam :P
CPU: Q6600 @In Progress
MoBo: Asus P5Q-E
RAM: DDR2 G.Skill Pi Black @In Progress
GPU: PNY GeForce GTX460 1GB @In Progress
HDD: Samsung HD103SJ
PWR: Corsair TX650W
0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 50
  • Rejestracja nie, 19.12.10

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Rambo701  Napisano 09 listopad 2011 - 23:45

Jaki macie sterownik grafiki bo ja 285.62. Temp. u mnie pod obciążeniem na karcie dochodzą nawet do 80, ale nie przekraczają.76-79 Jutro przychodzi sprzęt:D reinstall systemu, sterowniki to zobaczę jak chodzi, czy wywala ten błąd. Jak nie to gwarancja?? chyba że dokupił bym chłodzenie bo u mnie nawet wysokie temp.
Pozdrawiam
0

• (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4