Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Laptop "stacjonarny" do 2000zł
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 127
  • Rejestracja pią, 12.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gocek  Napisano 13 listopad 2011 - 14:00

Ostatnie tematy odnośnie noteboków mam przeczytane, ale mój problem jest specyficzny :P
Szukam lapka w cenie 1500-2000zł (max 2100 i ani złotówki więcej :)) który będzie głównie służył jako komputer "stacjonarny" tzn. rzadko będzie składany/przenoszony więc gabaryty, czy jakaś mega wydajna bateria to sprawa drugorzędna. Przeznaczenie raczej edukacyjne, tzn internet, office i programy typu CAD, CAM które nie są zbyt wymagające (teraz wystarcza im AMD XP 2600+ i 1GB RAM). Sporadycznie, tzn raz w miesiącu, z nudów odpaliłbym jakąś grę typu wiedźmin, ale nie zależy mi na nowościach i max detalach.
Skłaniałbym się ku matrycy 15,6", ze względu na to, że większa matryca = większe koszta przy tych samych parametrach, ale może jest jakaś dobra oferta? Na systemie mi nie zależy, mam swój, fajnie (nie jest to konieczność) jakby była klawiatura numeryczna, więcej wymagań nie mam :)Ja wypadłem z tematu, mój PC się poddaje, potrzebuje kompa bardziej stacjonarnego, ale z ewentualną mobilnością - z PC juz wyrosłem (mam jeszcze jednego PC w domu) stąd wybór padł na lapka. Jestem w kropce. Widzę, że na allegro hitem jest ASUS X54HY z 2k PLN. Co sądzicie o tym?
"kto grubo idzie ten jebnąć musi"
0

• Wujek dobra rada
  • Forum komputerowe
  • Postów 6740
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Robertto  Napisano 13 listopad 2011 - 14:16

Asus
Jak dla mnie najlepsza opcja w tej cenie. Do 2100 nie dostaniesz w zasadzie nic wydajniejszego, nie wliczając systemu.
Dell
Ten dell też fajny tylko ze słabszą trochę grafiką niż ten asus.

17'3" Dell - to mi się wydaje niezłą opcją z takim rozmiarem matrycy. Z tych trzech wybrałbym tego della jednak, chyba, że potrzebujesz mniejszego.
Intel C2Q Q6600 2.4GHz @ 3.6GHz(będzie więcej) - Scythe Mugen
DFI Blood-Iron P35-T2RL
Patriot 8500EL Blade 2x2048MB 1066MHz@1126MHz CL5
MSI GTX 460 1GB Cyclone @ 900/1800/2240(4480)
2x Seagate 500GB 7200.12 - RAID 0 + Seagate 500GB 7200.11 + Seagate 1TB 7200.12
Corsair TX650W

Nie udzielam porad w sprawię komputerów na GG!
0

• oc-averaged
  • Forum komputerowe
  • Postów 127
  • Rejestracja pią, 12.06.09

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Gocek  Napisano 13 listopad 2011 - 15:21

Ten Dell Inspiron Q17R 17,3" to bardzo ciekawa opcja! O Intel HD Graphics 3000 wyczytałem coś takiego:

Cytat

Comparing this two different kind of graphic card should be easier when it comes to game test. The game includes some older and latest games, and all settings are settled In low detail and 1024×768 resoution display. The HD Graphics 3000 was faster than the HD 6470M very few games, like CoD 4 – Modern Warfare and Left 4 Dead. In Half Life 2 and Counter Strike: Source the AMD Graphics stayed a bit behind. The rest of the game tests, including Dirt 3, Crysis 2, CoD Black Ops, FIFA 11, Starcraft 2, Metro 2033, Battlefield: Bad Company 2, CoD Modern Warfare 2, Resident Evil 5, NFS Shift, Dirt 2, Anno 1404, Sims 3, F.E.A.R. 2, and Crysis, are dominated by the HD 6470M on average 20% of framerates per second. So, overall the AMD Radeon HD 4670 is faster than Intel HD Graphics 3000 in gaming performance.

Większa matryca to według mnie spory plus, a różnica 20% w wydajności grafiki to drobnostka :), wiadomo, nie można mieć wszystkiego. Chyba się zdecydowałem, muszę się z tym przespać.
"kto grubo idzie ten jebnąć musi"
0

Strona 1 z 1