Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

Problem z połączeniem
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 66
  • Rejestracja czw, 15.07.10

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Simon  Napisano 19 listopad 2011 - 11:02

Witam mam problem nie mogę się połączyć z internemtem twoże połączenie PPPoE podaje nazwe użytkownika i hasło

Dołączona grafika

skonfigurowałem mimo tego błędu ale i tak nie chce mi się połączyć komputer z internetem.

Diagnostyka pokazuje takie coś

http://www.imagic.pl...A0tytu%B3u1.png

Dodam, że na Laptopie internet działa :D

Użytkownik Simon edytował ten post 19 listopad 2011 - 11:11

Phenom II X4 955 3.2Ghz
8.00GB Kingston 1600MHz
Radeon HD6850
NeverCryAgain
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5492
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 20 listopad 2011 - 16:01

Ale że jak się łączysz? Musisz podać dokładnie jakie masz urządzenia i jak podpięte, oraz skąd internet (dostawca - tp.sa, kablówka, etc)

0

• oc-rookie
  • Forum komputerowe
  • Postów 66
  • Rejestracja czw, 15.07.10

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Simon  Napisano 23 listopad 2011 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik unbreak dnia 20 listopad 2011 - 16:01 napisał

Ale że jak się łączysz? Musisz podać dokładnie jakie masz urządzenia i jak podpięte, oraz skąd internet (dostawca - tp.sa, kablówka, etc)

Już rozwiązałem ten problem. Komputer nie chciał pobierać adresu IP. I problem nie tkwił tu w jakiejś błędnej konfiguracji połączenia, problemów ze sterownikami od karty sieciowej, itd. Była to po prostu złośliwość ze strony mojego komputera. Serwis usługodawcy internetowego jak był u mnie nie potrafił sobie z tym poradzić, ani zdefiniować błedu. Dwa dni później po uruchomieniu systemu komputer nagle pobrał IP i działa ;]
Phenom II X4 955 3.2Ghz
8.00GB Kingston 1600MHz
Radeon HD6850
NeverCryAgain
0

Strona 1 z 1