Panowie i Panie potrzebuje opipni kilku osob zeby podjac decyzje
Otoz zakupilem lapka w dosc okazyjnej cenie ACER ASPIRE 7745G orginalnie z dyskiem 640GB WD scorpio blue po otrzymaniu paczki zajalem sie sprawdzeniem procek grafa matryca pamieci i ogol sprawne 100% Sredni problem pokazal sie na HDD wiadomo temu trzeba poswiecic spro godzin aby to sprawdzic otoz system jakby to powiedziec w jednym miejscu czesto sie przywieszal i tylko pomagalo wylaczenie i wlaczenie sprzetu. Zrobilem skan powierzchni programem MHDD pozniej wykonalem zerowanie i remapowanie skan powierzchni wyglada teraz tak jak na zalaczonym obrazku. Co wy o tym sadzicie czy dysk nadaje sie jeszcze do uzytku ?? Napisalem do goscia ze HDD jest uszkodzony a lapek mial byc sprawny na 100% z racji tego ze odbywalo sie to poza allegro bylem przekonany ze odpowiedzi juz nie uzyskam a tutaj malay szok, przychodzi email ze nowy dysk 500GB scorpio blue zostal do mnie wyslany i faktycznie dysk przyszedl, koles okazal sie bardzo wporzadku. I teraz tak w lapku mam miejsca na dwa HDD wyslalem mu screeny S.M.A.R.T i napisalem ze moze zamiast odsylac kupie od niego ten 640GB, wycenil mi go na 70zl teraz pytanie do Was, czy warto ????
Skanujac dysk ktory ma 1.250.263.728 jednostek LBA (tak to okresle) powolujac sie na bledy z zalaczonego obrazka tj: <500ms:13 >500ms:3 xUNC:3
To wszystko wystapilo w zakresie jednostek LBA od 0 do 50.000.000 czyli okolo 10-15% dysku ktore pokazalo na poczatku skanowania. Gdyby programem MHDD przyciac ten dysk fizycznie o ten uszkodzony obszar reszta funkcjonowalaby prawidlowo???
I takie pytanie co do drugiego slotu na dysk otoz w tym pierwszym dysk sie normalnie wsuwa w interfejs sata a w drugim slocie ten interfejs stoi do gory (tak jakby dysk podlaczalo sie w pionie) czy jest jakas katowa przejsciowka czy jak moze ktos takie cos ma chce sprzedac??
Podsumowujac czy dysk jest wart tej kasy czy go odeslac bo mam dylemat i musze sie kogos poradzic ??
P.S. Najpeszego w nowym 2012 roku wszystkim userom OC-community.pl
Użytkownik shogo23 edytował ten post 01 styczeń 2012 - 21:21

Logowanie