Forum komputerowe OC-Community obejmuje swoją tematyką sprzęt komputerowy i jego podkręcanie. U nas też znajdziesz najnowsze nowinki techniczne ze świata IT. Doradzimy Ci, który hardware i software jest dedykowany dla Ciebie. Zobaczysz, że Twój sprzęt i oprogramowanie możesz sam naprawić. Wahasz się między Phenom X4, a Intel Core i7? Nvidia GeForce GTX 570 czy AMD Radeon HD6850? My Ci pomożemy! Powiemy Ci jak podkręcić procesor albo dlaczego karta graficzna nie działa. Z nami overclocking nie jest trudny! Zobacz, że i Ty możesz być Overclockerem!
Strona 1 z 1

KDE 4.3.0 "Caizen"
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

• Perła drinker
  • Forum komputerowe
  • Postów 3162
  • Rejestracja pon, 29.06.09

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   freon  Napisano 09 sierpień 2009 - 18:19

Cytat

Zespół KDE ogłosił dzisiaj wydanie finalnej wersji 4.3 środowiska graficznego KDE. Nowa wersja ma być według twórców jeszcze bardziej innowacyjna, a zarazem bardziej dopracowana i stabilna - przeznaczona zarówno do domu, jak i do biura. Społeczność KDE poprawiła w ciągu ostatnich sześciu miesięcy ponad 10 tys. błędów i zaimplementowała blisko 2 tysiące nowych funkcji.
Dołączona grafika
Lista zmian w skrócie:

* Lepsza integracja środowiska z menedżerem kompozytowym - efekty desktopu i Plasma teraz wspólnie korzystają z tematów, a dodatkowo wprowadzono możliwość użycia osobnych tapet i widżetów dla każdego z pulpitów,
* Nowy domyślny temat graficzny - Air,
* Nowy widok w postaci drzewa w ustawieniach systemu,
* Menedżer plików Dolphin pokazuje teraz po najechaniu kursorem myszki podgląd obrazów i plików wideo znajdujących się w katalogu,
* Możliwość konfiguracji "kosza" bezpośrednio z poziomu menu w Dolphinie,
* Nowa lokalizacja "network:/" pokazująca komputery i usługi w sieci (na razie tylko ogłaszane przez protokół DNS-SD/zeroconf),
* Nowe efekty graficzne - "Sheet", "Slide Back",
* Ulepszony Klipper - narzędzie pamiętające w sposób inteligentny rzeczy kopiowane do schowka,
* oraz naprawdę sporo innych zmian.

Ogłoszenie o wydaniu oraz szersza lista zmian: http://kde.org/announcements/4.3/

http://www.linux.pl/...=news&show=5442
Pomogłem? kliknij na "Dołączona grafika"
AMD Phenom II x2 550BE @3700MHz 1,44 V (@3900 1,5V)
ASUS M3N78 PRO + MOSFET mod cooler
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM

http://www.erepublik...referrer/Freonx
0

• Hand of Pleasure
  • Forum komputerowe
  • Postów 5498
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak  Napisano 09 sierpień 2009 - 19:17

No no... wygląda interesująco. Ciekwawa która dystrybucja jako pierwsza domyślnie będzie z nim xD

0

• Grafik Mastah
  • Forum komputerowe
  • Postów 422
  • Rejestracja pon, 08.06.09

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Asus  Napisano 09 sierpień 2009 - 20:23

Nie wygląda uderzająco, ale widać znaczące zmiany. Dalej nie podoba mi się domyśle umieszczenie zegarka w prawym górnym rogu ekranu, ponieważ nawiązuje do dystrybucji MS. Za to domyślny Browser folderów wygląda na bardziej intuicyjny. Swoją drogą, chyba za bardzo przywiązałem się do Gnome'a :P
AMD Phenom II X2 555 @ X4 @3.6GHz 1.4V / Asus M4A78-E / 4x2GB Patriot Viper 800MHz cl4
Radeon HD 3300 / Samsung SpinPoint F3 2x 500GB Raid 1
Chieftec GPS-450W / Creative Sound Blaster Audigy 4

Dołączona grafika
0

• Perła drinker
  • Forum komputerowe
  • Postów 3162
  • Rejestracja pon, 29.06.09

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   freon  Napisano 10 sierpień 2009 - 04:33

pierwsze pewnie ubu albo Debian sid
Pomogłem? kliknij na "Dołączona grafika"
AMD Phenom II x2 550BE @3700MHz 1,44 V (@3900 1,5V)
ASUS M3N78 PRO + MOSFET mod cooler
Sparkle Calibre GeForce X240G (GT240) 1GB 630/1677/3600 + Integra GF 8300 shared MEM

http://www.erepublik...referrer/Freonx
0

Strona 1 z 1